Sport

Moćan je Bogdan Bogdanović - "zatrpao" koš Čikaga za novu pobedu Atlante

Hoksi su do pobede stigli uprkos tome što su gubili na 0,5 sekundi pre kraja meča
Moćan je Bogdan Bogdanović - "zatrpao" koš Čikaga za novu pobedu AtlanteGetty © Kevin C. Cox / Staff

Ponovo je onaj stari! Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović, bio je prvi strelac Atlante u dramatičnoj pobedi nad Čikago Bulsima sa 123:122, posle produžetka.

Nakon što je dva dana ranije ubacio 31 poen protiv Bruklina, sada je srpski bek odigrao još jedan sjajan meč, u kom je njegov tim na neverovatan način stigao do trijumfa u poslednjem deliću sekunde.

Bogdanović je na terenu proveo 36 minuta, a ubacio je šest trojki, pokazavši da može da bude predvodnik Atlante. Imao je i sedam skokova i pet asistencija. Ipak, uprkos njegovoj odličnoj igri, Atlanta je protiv Bulsa morala da igra produžtak. A u njemu je bilo šta da se vidi.

Pri rezultatu 112:112, Bogdanović je ubacio pet vezanih poena, što je donelo osetniju prednost Hoksima.

Međutim, Čikago uspeva da preko Demara Derozana stigne do minimalne prednosti sa linije penala u praktično poslednjoj sekundi. Ni to im nije bilo dovoljno da se reše Hoksa, pošto je Trej Jang ubacio loptu sa strane, a Ej-Džej Grifin uspeo da za 0,5 sekundi prihvati dodavanje i odmah precizno šutne.

Tako je Atlanta stigla do 14. pobede u 27. meču u sezoni. U redovima Čikaga je najbolji bio Derozan, koji je postigao 34 poena i upisao 13 skokova i osam asistencija, za čak 45 minuta na terenu. Ali protiv uporne Atlante ni to nije vredelo.

NBA rezultati, nedelja na ponedeljak:

Detroit - Los Anđeles Lejkers 117:124
Njujork - Sakramento 112:99
Orlando - Toronto 111:99
Filadelfija - Šarlot 131:113
Atlanta - Čikago 123:122*
Hjuston - Milvoki 97:92

image