Sport

Bogdanović se razgoropadio, ali su Durent i Irving doneli pobedu Bruklinu

Srpski košarkaš u četvrtom nastupu nakon duge pauze zbog povrede odigrao jednu od najboljih utakmica otkad je deo NBA lige
Bogdanović se razgoropadio, ali su Durent i Irving doneli pobedu Bruklinu© Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer

Bogdan Bogdanović se vratio u tim Atlante pre nekoliko dana, posle višemesečne pauze zbog povrede kolena i već u četvrtoj utakmici pokazao koliko može.

Bogdanović je u porazu od Bruklina 120:116 odigrao fantastično, pružio jednu od najboljih partija u NBA ligi i potpuno se iskupio za veoma loše prethodno veče protiv Njujork niksa, kada je promašio svih 10 pokušaja za tri poena.

Srpski reprezentativac je u duelu sa "mrežicama" na terenu proveo više od 33 minuta i za to vreme postigao 31 poen (12/18 iz igre, 7/9 za tri), uz tri asistencije, dva skoka i jednu ukradenu loptu.

To nije bilo dovoljno da se sruši Bruklin, koji je vodio tokom čitavog susreta i prednost ispustio samo u poslednjoj četvrtini. Bogdan je šest sekundi pre kraja ubacio svoju sedmu trojku za -2, ali je Kevin

Durent bio siguran sa linije za slobodna bacanja i potvrdio trijumf.

Durent je predvodio Netse sa 34 poena, četiri skoka i isto toliko asistencija, dok je Irving ubacio 33, te imao 11 skokova i tri završna dodavanja.

Kod Atlante istakao se još Tre Jang sa 33 poena i devet asistencija.

Bruklin je četvrti na Istoku sa skorom 15-12, dok je Atlanta polovična sa učinkom 13-13 i trenutno je deveta.

Netsi u narednom duelu gostuju Indijani, dok će Atlanta dočekati Čikago.

U ostalim utakmicama pobede su ostvarili spomenuti Niksi, te Indijana pejsersi, Orlando medžik, Sakramento kingsi, Filadelfija seventisiksersi, Memfis grizlisi, Nju Orleans pelikansi, Minesota timbervulvsi i Milvoki baksi.

Standings provided by Sofascore
image