Sport

Domogao se Lige šampiona, pa napustio Zvezdu - Hvang potpisao za Fajenord

Južnokorejski fudbaler In Bom Hvang novi je igrač Fajenorda
Domogao se Lige šampiona, pa napustio Zvezdu - Hvang potpisao za FajenordGetty © Srdjan Stevanovic

Hvang (27) je sa klubom Fajenordom potpisao četvorogodišnji ugovor i u klub dolazi iz Crvene zvezde.

"Veoma sam srećan što sam ovde. Moj saigrač u Srbiji Uroš Spajić mi je već rekao da sam doneo ispravnu odluku da odem u Fajenord. Ovo je najveći klub za koji sam ikada igrao, veliki klub u Evropi, tako da se nadam da ću ostati ovde još dugo. Znam da je stadion pun na svakoj utakmici, tako da se radujem što ću moći da se pokažem pred navijačima", rekao je Hvang koji će u Roterdamu nositi dres sa brojem četiri.

On je prethodnu sezonu proveo u Zvezdi, za klub sa stadiona "Rajko Mitić" odigrao je 42 utakmice i postigao šest golova.

Južnokorejski fudbaler je za reprezentaciju odigrao 60 utakmica na kojima je postigao šest golova.

Hvang je karijeri nastupao za Daežon, Asan, Vankuver, Rubin Kazan, Seul i Olimpijakos.


Hvang je objavio i oproštajno pismo u kom se zahvalio svima u Zvezdi, kao i navijačima.

"Drage 'Delije' i svi članovi Zvezdine porodice, pre svega hvala vam mnogo što ste me doveli pre godinu dana kada sam bio u teškom trenutku. Hvala vam mnogo što ste mi pružili šansu da podignem dva trofeja na kraju prošle sezone, koji su mi bili prvi u karijeri", napisao je novi fudbaler Fajenorda na Instagramu.

Južnokorejski fudbaler je istakao da mu je bila velika čast što je nastupao za Zvezdu, kao i da je za godinu dana stekao mnogo uspomena.

"Hvala vam mnogo za 'igrača sezone', titulu koju ste mi dali prošle sezone. I hvala vam što ste napravili izuzetnu atmosferu na Marakani prošle srede, u mojoj poslednjoj utakmici u crveno-belom dresu. Prošlo je samo godinu dana otkako sam počeo da pravim uspomene sa svima vama, osećao sam se kao da sam kod kuće zbog ljubavi i bezuslovne podrške koju ste mi pružili. Zauvek ću biti zahvalan na tome. Bila mi je velika čast što sam bio deo ovog velikog kluba", poručio je južnokorejski reprezentativac.

Hvang se na kraju zahvalio svima u klubu, kao i navijačima crveno-belih.

"Ne mogu da prestanem svima vama da govorim hvala. Upravnom odboru, glavnom treneru, stručnom štabu, ljudima u klubu, svim igračima sa kojima sam delio svlačionicu i navijačima. Želim vam svu sreću i molim vas dobro pazite na mog korejskog dečaka Seola. Hvala!", zaključio je Hvang u objavi na Instagramu.

image