Sport

Nove "bombe" za Ligu šampiona, Krunić i Silas nova pojačanja Zvezde

Nakon Nemanje Radonjića, crveno-beli su angažovali Radeta Krunića i Silasa Katompu
Nove "bombe" za Ligu šampiona, Krunić i Silas nova pojačanja ZvezdeGetty © SOPA Images

Tim iz Ljutice Bogdana pronašao je zamenu za vezistu Hvanga.

Rade Krunić se vraća u srpski fudbal, nakon dugogodišnjeg angažmana u Italiji.

Krunić stiže iz Fenerbahčea, i zadužio je dres sa brojem šest.

Fudbaler koji je rođen 1993. godine u Foči, je u lokalnoj Sutjesci započeo seniorsku karijeru.

Pažnju fudbalske javnosti skrenuo nastupajući za Donji Srem i Borac iz Čačka. Nakon toga, usledio je prelazak u Empoli za koji je na 119 utakmica postigao 13 golova, a zatim je obukao dres Milana. Krunić je za Milan odigrao 139 utakmica i postigao tri gola, a prethodnu sezonu je proveo u Fenerbahčeu i upisao 22 nastupa.

"Reč je o velikom zvezdašu i fudbaleru koji je predstavljao "motor" svake ekipe u kojoj je bio zbog svoje brzine i agresivnosti na sredini terena. Krunić je standardan reprezentativac Bosne i Hercegovine, a nema sumnje da će fudbaler koji ima skoro 300 nastupa u Seriji A biti ogromno pojačanje za naš tim" zaključuju crveno-beli.

Krunić je pojačanje Crvene zvezde za Ligu šampiona, a očekuje se da do kraja dana, srpski klub ozvaniči još neko pojačanje.

Redove srpskog tima pojačao je i Silas Katompa.

Krilni fudbaler Štutgarta stiže na jednogodišnju pozajmicu iz nemačke ekipe.

Silas je rođen 6. oktobra 1998. godine u Kinšasi, glavnom gradu DR Konga. Prve seniorske korake napravio je u francuskom Parizu, za koji je na 35 mečeva upisao 11 golova uz dve asistencije, nakon čega je Štutgart brzo reagovao i angažovao ga, tada kao dvadesetogodišnjaka i najboljeg fudbalera Lige 2. Za Štutgart je nastupao punih pet sezona i ima fantastičnu statistiku - 132 utakmice i 35 golova.

"Nema sumnje, reč je o jednom od najbržih fudbalera u Evropi koji uspešno može da pokriva gotovo sve pozicije u napadu i koji atletskim sposobnostima pravi razliku na najvećim utakmicama. Uspešno je nastupao i kao desno, i kao levo krilo, i kao centarfor, pa u nekoliko navrata i kao prednji vezni. Za reprezentaciju DR Konga je upisao 16 nastupa uz jedan pogodak i nema dileme da će biti veliko pojačanje za Crvenu zvezdu", navodi se u saopštenju srpskgo kluba.

Prethodno su crveno-beli obavectili javnost da se Nemanja Radonjić vratio u Zvezdu.

image