Sport

Perišić: Očekujem mušku utakmicu protiv Argentine

Reprezentativac Hrvatske Ivan Perišić pred utakmicu polufinala Svetskog prvenstva rekao je da očekuje tvrdu i mušku borbu sa Argentinom
Perišić: Očekujem mušku utakmicu protiv ArgentineGetty © Robert Cianflone / Staff

"Za svaku utakmicu se pripremamo na sličan način. Jedino se ovde putuje maksimalno 30 minuta, pa imamo više vremena za odmor ali bićemo spremni. Guramo dobro i sa desne i sa leve strane, moramo pomagati u odbrani i učestvovati u svim akcijama i to će nadam se, pomoći rezultatu. Znam da Mesi želi da osvoji Svetsko prvenstvo. Mi ćemo isto biti na 100 posto jer i mi želimo isto što i on. Nadam se da će to biti jedna tvrda i muška utakmica pa neka pobedi bolji", rekao je Perišić.

Šta je rekao selektor Hrvatske Zlatko Dalić uoči meča sa Argentinom pročitajte OVDE

Hrvatska je na prošlom Mundijalu u Rusiji stigla do finala u kome je izgubila od Francuske. Ovo će biti drugi put da stignu makar do polufinala Svetskog prvenstva.

"Predivan osećaj. Dva polufinala zaredom. Ako budemo pravi neće biti straha. Od nas zavisi. Moramo da budemo pravi tim kao protiv Brazila i onda je sve moguće. Sad kad vidimo dokle je Maroko dogurao, vidimo da smo napravili dobar posao sa 0:0 protiv njih. Svaka ekipa ima dobra krila i moramo da nastavimo u tom ritmu sa sa igrom u oba pravca od prvog do poslednjeg minuta".

Utakmica polufinala Svetskog prvenstva u Kataru između Hrvatske i Argentine igra se u utorak od 20.00.

image