Sport

Jamal obradovao navijače "blaugrane": Želim da postanem legenda Barselone

Najtalentovaniji fudbaler današnjice Lamin Jamal izjavio je da želi da postane legenda Barselone, a ne nekog drugog kluba i time poslao poruku navijačima da ne planira da napušta "Kamp Nou"
Jamal obradovao navijače "blaugrane": Želim da postanem legenda BarseloneGetty © Damjan Zibert/Soccrates

Lamin Jamal prošle sezone zaigrao je za prvi tim Barselone, a na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj postao je fudbaler o kojem se priča u superlativima.

Ipak, mladić marokanskog porekla, u julu je napunio tek 17 godina, a njegova tržišna vrednost (ma koliko to surovo zvučalo za jednog maloletnika) već iznosi 120 miliona evra.

"Ne želim da me iko plati tih 120 miliona. Hoću da budem igrač Barselone do kraja karijere. Sanjam o tome da postanem legenda Barselone, a ne nekog drugog kluba", izjavio je Jamal i tako umirio navijače katalonskog kluba.

Zahvaljujući igrama za reprezentaciju Španije, kojoj je pomogao da se domogne titule šampiona Evrope, mladi Lamin je voljen čak i u Madridu.

"U Madridu imaju naklonost prema nacionalnom timu, to im je važna stvar. Dobro, sada znam da ih boli što smo mi lideri u prvenstvu", stigao je mladić i da pecne večitog rivala.

Pošto igra na sličnoj poziciji kao Leo Mesi, mnogi su požurili da Jamala porede sa verovatno najboljim fudbalerom svih vremena.

"Biti upoređivan s najboljim u istoriji je zaista nešto neverovatno, to znači da si uradio nešto dobro, ali ja želim da me pamte kao Lamina Jamala", samouveren je 17-godišnji mladić, koji je nedavno igrao protiv "orlova" na stadionu "Rajko Mitić".

Jedno je sigurno - ukoliko ga zaobiđu povrede, Lamin Jamal će u narednim godinama zabavljati ljubitelje fudbala i pokušati da pomeri granice koje su postavili njegovi prethodnici Leo Mesi i Kristijano Ronaldo.

image