Sport

Rud: Đoković je tvrda koska za glođanje i sigurno najveći teniser svih vremena

Norveški teniser Kasper Rud rekao je da je za njega Novak Đoković najbolji teniser sveta i da po pitanju toga nema nikakve dileme
Rud: Đoković je tvrda koska za glođanje i sigurno najveći teniser svih vremenaGetty © Jean Catuffe / Contributor

Đoković je nedavno u Parizu osvojio zlatnu olimpijsku medalju, čime je kompletirao nestvarnu karijeru.

"Đoković je tvrda koska za glođanje i sigurno zaslužuje da bude smatran najboljim svih vremena", rekao je Norvežanin u intervjuu "Jurosport".

Prvi put od 2002. godine nijedan član sada već nekadašnje "velike trojke", nije osvojio grend slem trofej.

"Bili su neverovatno dominantni, ali smena generacija je u toku. Ove godine imamo dvojicu mladih tenisera koji su osvojili po dva gren slema. Njih dvojica su se najviše istakli, imaju najviši nivo, veoma agresivnu igru i dobar tenis."

Nekada drugi igrač na ATP rang-listi ima posebno shvatanje "belog sporta".

"Imam običaj da kažem da se tenis ne može zaokružiti kao video igrica, kada se prođe i poslednji nivo, ali kada su u pitanju turnirski uspesi, Đoković je pobedio sve što postoji. Bilo je fantastično videti ga kako osvaja olimpijsko zlato ove sezone."

Norvežanin je do sada odigrao tri grend slem finala i svaki put je bio poražen – u dva navrata od Nadala, a jednom i od Đokovića.

"Jasno je da ne možemo da očekujemo da nam neko servira uspehe, ali 'velika trojka' je zaista bila fantastična. Teniseri iz moje generacije su odigrali 21 finale a osvojili smo samo dve titule. Nema tu slučajnosti, brojke najbolje govore, ali krivica je i do nas", veruje Rud.

"Mnogo se pričalo o Zverevu, Cicipasu i Medvedevu kada su iskočili u prvi plan, očekivalo se da oni sruše ove najveće, ali nisu ništa mogli."

image