Sport

Mota ima poruku za Vlahovića: Dušane, nauči da se nosiš s kritikama

Fudbaleri Juventusa nisu u poslednje vreme uspeli da ostvaruju rezultate kakve su priželjkivali, pošto su nakon dobrog starta sezone upisali dva remija protiv Rome i Empolija
Mota ima poruku za Vlahovića: Dušane, nauči da se nosiš s kritikamaGetty © NurPhoto / Contributor

Ovaj drugi je onaj u kom je Juve naročito razočarao, a meta kritika i ovog puta bio je Dušan Vlahović.

Srpski reprezentativac je odigrao i drugi meč u nizu na kom nije postigao pogodak, a Vlahović je u medijima ocenjen kao najslabiji igrač "stare dame". Trener Juventusa Tijago Mota, međutim, nimalo ne sumnja u Srbina.

“Najvažnije za njega je da prihvati stvari takve kakve jesu. Da prihvati kritike i nastavi dalje. Davao je golove i siguran sam će ih opet davati. Ako ne primimo gol, to su i njegove zasluge. Ako ne postignemo gol, nije samo njegova krivica. Potrebne su mu čiste lopte u poziciji za postizanje golova. Oseća se dobro, radi dobro, samo treba da nastavi tako i da shvati da su kritike deo našeg posla", rekao je Mota.

Torinski velikan poslednjih godina nije imao mnogo uspeha u Ligi šampiona, koja startuje ove sedmice.

“Juventus ima bogatu istoriju koja je u ravni sa najvećima i zato ne osećam pritisak. Naše je da tu tradiciju predstavimo u najlepšem svetlu. Sutra želimo da igramo naš fudbal i ostvarimo pravi rezultat. Empoli je prošlost, jedva čekam da meč počne i da doživim novo iskustvo. Biće to sjajna utakmica između dva tima koji žele da igraju fudbal."

Inače, Mota ističe da je preferirao nekadašnji format takmičenja u elitnom takmičenju.

“Zaista mi se sviđao prethodni format. Ovo sada će definitivno biti drugačije jer igramo sa toliko različitih rivala. Ali, možda ovo bude i lepše. Sigurno je stimulišuće. Najvažnije ja zadržati respekt prema protivniku i ne dozvoliti mu da se lepo oseća u posedu lopte", istakao je Tijago Mota.

image