Sport

Srbija pala iza Rusije na FIFA listi - nisu se takmičili tri godine, ali "orlovi" su lošiji

Selekcija Dragana Stojkovića je očekivano zabeležila dodatan pad na svetskoj rang-listi
Srbija pala iza Rusije na FIFA listi - nisu se takmičili tri godine, ali "orlovi" su lošijiGetty © David Lidstrom - UEFA / Contributor

Svetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je u četvrtak novu zvaničnu rang-listu najboljih selekcija sveta, a reprezentacija Srbije zabeležila je pad na 35. mesto.

"Orlovi" su nazadovali za dve pozicije, nakon što su početkom meseca remizirali protiv Španije i izgubili od Danske na startu nove sezone Lige nacija.

Zbog toga je sada Srbija na 35. mestu, odmah iza Rusije, koja je 34. Interesantno, Rusija zbog suspenzije FIFA i UEFA zbog aktuelnog rata u Ukrajini nije odigrala nijednu takmičarsku utakmicu gotovo pune tri godine. Uprkos tome, Srbija je uspela da se nađe iza "zbornaje" na rang-listi.

U prvih 15 mesta nije bilo nikakvih promena, pa je tako i dalje vodeća Argentina, ispred Francuske, Španije i Engleske. Na petom mestu je Brazil, a u top 10 su još i Belgija, Holandija, Portugal, Kolumbija i Italija.

Hrvatska je 12. selekcija sveta, Slovenija je napredovala na 51. mesto, Severna Makedonija je na 72., a Crna Gora na 74. mestu, odmah ispred Bosne i Hercegovine na 75. poziciji.

image