Sport

Holand prvi put bez gola, Siti ponovo bez pobede - "svrake" iščupale bod šampionu

Ekipe Njukasla i Mančester sitija odigrale su 1:1 u prvoj utakmici šestog kola Premijer lige, a Erling Holand prvi put ove sezone nije postigao gol u šampionatu
Holand prvi put bez gola, Siti ponovo bez pobede - "svrake" iščupale bod šampionuGetty © Owen Humphreys/PA Images

Drugu utakmicu zaredom Siti ne zna za pobedu - posle remija u derbiju sa Arsenalom, "građani" su osvojili samo bod i na gostovanju u Njukaslu.

Nije ekipa Pepa Gvardiole bila dominantna kako je umela da bude na mečevima u Premijer ligi ovih sezona, a na to je verovatno uticala i povreda Rodrija, koji će propustiti ostatak sezone zbog operacije kolena.

Nije ni Erling Holand bio na svom uobičajenom nivou, s obzirom da prvi put u sezoni nije postigao pogodak u jednom meču Premijer lige.

Na drugoj strani, Njukasl je odigrao hrabro i borbeno i sasvim zasluženo došao do boda protiv šampiona Engleske.

Gosti su ipak prvi došli do gola na "Aent Džejmsis parku", a strelac je bio Joško Gvardiol u 35. minutu utakmice.

Međutim, na startu frugog dela Ederson je napravio penal, koji je precizno izveo Entoni Gordon i doneo izjednačenje "svrakama".

Siti je do finiša meča bio ofanzivniji rival, više je želeo pogodak, ali do njega nije došao iako je Gvardiola u igru ubacio sve napadačke adute - Fodena, Dokua i Savinja.

"Građani" su zadržali prvo mesto na tabeli sa 14 osvojenih bodova, ali će priliku da ih prestignu imati Liverpul i Aston Vila koji imaju dva boda manje uz meč ovog vikenda, protiv Vulvsa, odnosno Ipsviča.

image