Sport

TSC u Kazahstanu počinje nastup u Ligi konferencije: Neće biti lako, Astana retko gubi kod kuće

Fudbaleri TSC-a gostuju u Kazahstanu kod ekipe Astane u prvom kolu Lige konferencije (18.45), a trener ekipe iz Bačke Topole Jovan Damjanović rekao je da izuzetno poštuje protivnika
TSC u Kazahstanu počinje nastup u Ligi konferencije: Neće biti lako, Astana retko gubi kod kuće© FK TSC

Crvena zvezda počela je nastup u Ligi šampiona sa dva poraza, a čast fudbalske Srbije ove jeseni brani i TSC, koji u prvom kolu Lige konferencije igra protiv Astane.

"Dobro smo se pripremili, poznajemo protivnika i imamo respekt prema njemu i zato želimo da ostanemo skromni. Na utakmici ćemo biti disciplinovani, pokazaćemo šta radimo i kakav je naš način igre. Mi smo sada u procesu stvaranja vrednosti i stila i ovo nam je dobra prilika da na evropskoj sceni pokažemo kakav fudbal možemo da igramo", rekao je uoči meča Jovan Damjanović, trener ekipe iz Bačke Topole.

Utakmica u Kazahstanu igra se od 18.45 na "Astana areni" u Almatiju, a strateg TSC-a kaže da dobro poznaje prvog protivnika u Evropi.

"Ima više razloga iz kojih poznajemo ekipu Astane, Činedu, koji je u odličnoj formi, do skoro je igrao u Kragujevcu, ali poznajemo i druge igrače, Amanovića i Kamaru, u štabu su takođe ljudi sa Balkana i blisko nam je to što rade. Znamo da nas čeka ozbiljna utakmica pogotovu što kao domaćini retko gube, ali to ne menja naše ciljeve i opredeljenja da pokažemo naš fudbal i dođemo do dobrih rezultata", rekao je Damjanović.

Vezista Mihailo Banjac smatra da je njegova ekipa spremna za meč.

"Ako budemo izgledali kao u poslednja dva duela u našem šampionatu ne bi trebalo da imamo problema. Svesni smo kvaliteta Astane, ali pokušaćemo da ih zaustavimo. Ako budemo kao jedan i ako ispunimo sve što smo zacrtali mislim da možemo doći do dobrog rezultata", rekao je Banjac.

TSC će, posle duela sa Astanom, igrati mečeve sa poljskom Legijom, švajcarskim ekipama Luganom i Sent Galenom, belgijskim Gentom i jermenskom Noom.

image