Sport

Ten Hag na izlaznim vratima Junajteda, ser Aleks želi Italijana na klupi "đavola"

Mančester junajted uskoro bi mogao da dobije novog menadžera, pošto rezultati ekipe koju predvodi Erik ten Hag nisu na očekivanom nivou
Ten Hag na izlaznim vratima Junajteda, ser Aleks želi Italijana na klupi "đavola"Getty © Charlotte Tattersall

Holandski stručnjak prošle sezone vodio je Junajted do osme pozicije na tabeli, a godinu je "izvukao" osvajanjem FA kupa i to u gradskom derbiju protiv Mančester sitija.

Ipak, očajan početak nove sezone ponovo je pokrenuo pitanje da li je Erik ten Hag pravi čovek za šefa struke slavnog engleskog kluba.

Čak tri poraza u prvih šest odigranih kola stavili su "đavole" na 13. mesto na tabeli Premijer lige, pa nije ni čudo što se sve češće govori o otkazu Holanđaninu.

Sa tim je saglasan i legendarni ser Aleks Ferguson, od čijeg odlaska sa klupe Junajteda rezultati idu stranputicom.

Škotlanđanin je, navodno, čak izabrao i naslednika, a to bi mogao biti Masimilijano Alegri.

Poznati italijanski stručnjak dugo je radio kao trener Milana i Juventusa, a posle napuštanja klupe "Stare torinske dame" u leto prošle godine - nema angažman.

Ten Hag je dobio poslednju šansu, mora da pobedi u naredne dve utakmice kako bi dokazao da je kadar da predvodi jedan od najvećih engleskih klubova.

To neće biti nimalo lako, pošto "đavoli" u narednih sedam dana prvo gostuju kod Porta u okviru Lige Evrope, a zatim idu u goste fenomenalnoj Aston Vili u prvenstvu Engleske.

Kao jedan od kandidata za zameni Ten Haga na klupi Junajteda pominje se i Tomas Tuhel, nekadašnji menadžer Čelsija, Dortmunda, Bajerna i Pari Sen-Žermena.

image