Sport

Novak: Podigao sam nivo igre, deo mene će sa Nadalom otići u penziju

Đoković je nakon pobede nad Menšikom govorio pohvalno o češkom teniseru, kao i o njihovom meču u Šangaju
Novak: Podigao sam nivo igre, deo mene će sa Nadalom otići u penzijuGetty © VCG

Đoković je nakon preokreta uspeo da savlada 19-godišnjaka sa 2-1 u setovima.

Srpski teniser je istakao da je do trijumfa došao zahvaljujući tome što je podigao nivo igre.

"Odlična borba, prsa u prsa do poslednjeg gema i momenta. Imao sam sreću da pronađem dobre servise u finišu. Nisam toliko dobro servirao u prvom setu, ali sam to popravio u nastavku. Odigrao sam pre toga jedan od lošijih taj-brejkova, ali sam ostao pribran i podigao nivo igre. Imali smo obojica fizičke krize, ali smo pružali odličnu borbu i dobar trenis", prvi su utisci Đokovića nakon meča.

Pohvalno je pričao Novak o protivniku u četvrtfinalu.

"Trenirali smo u Beogradu, u Crnoj Gori, nismo doduše par godina, ali sam mogao da vidim zašto je jedan od najboljih servera i tenisera koji su tu na turu. Ima samo 19 godina, budućnost je pred njim, mislim da bi morali da treniramo više zajedno. Volimo da igramo jedan protiv drugog, želim mu sve najbolje", dodao je Srbin.

Đoković se dotakao činjenice da je jedini preostali aktivni teniser iz "velike trojke".

"Oglasio sam se na društvenim mrežama i mislim svaku reč koju sam napisao. Rivalstvo koje sam imao sa Nadalom je najviše uticalo na mene i moju karijeru. Znali smo da taj trenutak dolazi, ali smo svi bili u šoku. Prvo su se povukli Rodžer i Endi, a onda sada i Rafa, ne znam šta da mislim i kako da se osećam. Deo mene je otišao sa njim u penziju, on mora da bude ponosan na svoju karijeru", zaključio je Đoković.

image