Sport

Italijan predviđa kraj Đokovićeve karijere: Žao mi ga je, mislim da se miri sa odustajanjem

Čovek koji je poznat po oštrim izjavama i čestim kritikama na račun najvećeg svih vremena, još jednom se "zaleteo" u procenama
Italijan predviđa kraj Đokovićeve karijere: Žao mi ga je, mislim da se miri sa odustajanjem© Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Adrijano Panata, nekadašnji italijanski teniser, prokomentarisao je finale mastersa u Šangaju između Novaka Đokovića i Janika Sinera.

Siner je savladao Đokovića u borbi za trofej rezultatom 7:6 (7:4), 6:3 i nastavio dominaciju ove sezone.

Novak je imao snage da pruži jak otpor prvom reketu planete skoro set i po, ali ne i više od toga.

"Igrao je dobro, ali 'okruglo' sat vremena", prokomentarisao je Italijan Đokovićevu partiju.

"Posle prvog seta to više nije bio meč, a mislim da se Đoković čak i miri sa odustajanjem. Verujem da igrač poput njega, koji je verovatno najbolji svih vremena u pogledu rezultata, nije igrač koji sebi može da priušti prerano napuštanje terena posle, ne bih rekao poniženja, ali dobre lekcije od Sinera."

Osvajač Rolan Garosa iz 1976. godine nastavio je sa kritikama.

"Pomalo mi ga je žao, divim se Đokoviću. Uvek govorim da nisam voleo Đokovića, ali to nije u potpunosti tačno. (Samo) sam više voleo Rodžera Federera."

Potom je prokomentarisao i svog sunarodnika.

"Opet je pobedio, a neverovatnom igrom je potvrdio izuzetnu godinu. To je zbog napretka u poslednjih nekoliko meseci, a moram da dodam da su kontinuitet i nivo igre na visokom nivou u proseku."

Pokušao je Panata da objasni ono što Janika Sinera odvaja od ostalih na ATP turu.

"Čak i kad ne igra dobro, ne može da izgubi od igrača koji nisu među petoricom najboljih, a kad igra dobro ne gubi ni od preostale četvorke. To je razlika između njega, (Karlosa) Alkaraza i ostalih. Odigra po dva-tri sata na visokom nivou. Tako mogu i drugi, ali samo sat do 75 minuta, a onda izgube ritam", zaključio je 74-godišnjak.

image