Sport

Golmanu Zenita dosta i 33.000 dinara mesečno: Živi u Sankt Peterburgu, o njegovoj izjavi se priča

Golman fudbalskog kluba Zenit Jevgenij Latišonok, izjavio je da mu je dovoljno 30.000 rubalja mesečno za udoban život u Sankt Peterburgu
Golmanu Zenita dosta i 33.000 dinara mesečno: Živi u Sankt Peterburgu, o njegovoj izjavi se priča© RIA Novosti / Vitaly Timkiv

Ovaj 26-godišnji čuvar mreže ističe da toliko troši na mesečnom nivou, a taj novac iznosi nešto iznad 280 evra, odnosno oko 33.000 dinara. Objasnio je i kako to uspeva.

"Da živim sam, meni lično ne bi bilo potrebno ništa posebno. Hranim se u klubu. Kada moja supruga nije tu, jedem tamo pre treninga, a uzmem hranu za večeru sa sobom. I to je uglavnom sve. Ne moram ništa da trošim. Naravno, plaćam komunalije, šaljem novac majci i kumi. Dakle, 30 hiljada rubalja bi mi bilo dovoljno. Možda čak i manje", rekao je Latišonok u intervjuu za "Sovjetski Sport".

Golman je ovog leta prešao u Zenit iz Baltike iz Kalinjingrada. Fudbaler šampiona Rusije dodao je da ga je nakon preseljenja u Sankt Peterburg šokirala visoka cena iznajmljivanja stanova.

"Stanovi u Sankt Peterburgu su skupi. Iskreno, skoro sam poludeo kad sam video te cene. U Kalinjingradu sam iznajmljivao stan za 28.000 rubalja, i to mi je tada delovalo skupo. Stigli smo u Sankt Peterburg, počeli da tražimo stan - i to je bila prava katastrofa. Hteo sam da se preselim blizu baze, i naišao sam na dvosoban stan za 70 hiljada rubalja, ali u njemu nije bilo ničega. Nije samo bio prazan, već i oronuo, čak je i parket otpadao. Nema aparata, nameštaja, posuđa, niti interneta - 70 hiljada rubalja za to! Na kraju sam našao stan na 15 minuta od kluba", dodao je Latišonok.

Ranije je Latišonok drugi put zaredom proglašen za najboljeg fudbalera meseca u Zenitu, prema izboru navijača.

image