Sport

Real ponizio Dortmund - od 0:2 do 5:2 za pola sata; Juventus izgubio, Englezi pobeđivali

Fudbaleri Reala iz Madrida ostvarili su neverovatnu pobedu nad Borusijom Dortmund u reprizi prošlosezonskog finala Lige šampiona
Real ponizio Dortmund - od 0:2 do 5:2 za pola sata; Juventus izgubio, Englezi pobeđivaliGetty © Florencia Tan Jun - UEFA / Contributor

Prvaci Evrope su u meču 3. kola elitnog takmičenja savladali Dortmund 5:2 i to nakon što su imali dva gola zaostatka do 60. minuta utakmice.

Nemci su poveli preko Donjela Malena u 30. minutu, da bi Madriđane dodatno ošamutio Džejmi Gitens samo četiri minuta kasnije.

Držali su se "milioneri" punih sat vremena sa dva gola prednosti, ali tada je Real ponovo pokazao svoj "evropski gen". Počeli su da se ređaju golovi - Antonio Rudiger je u 60. minutu prepolovio zaostatak, a Vinisijus ga je dva minuta kasnije potpuno anulirao, a već u 63. minutu bilo je 3:2 kada je Lukas Vaskez zatresao mrežu.

Vinisijus je potom sa još dva pogotka potvrdio ubedljiv trijumf Reala i kompletirao het-trik, jer je golove postizao i u 86. i u 93. minutu meča.

Kikseve su doživeli fudbaleri Juventusa i Pari Sen Žermena. Italijani su na svom terenu izgubili od Štutgarta 1:0 golom El Bilala Turea u 92. minutu. Reprezentativac Srbije Dušan Vlahović napustio je igru posle 68 minuta, ustupivši mesto mladom Crnogorcu Vasiliju Adžiću.

Za to vreme, PSŽ je remizirao 1:1 protiv PSV-a, a Ašraf Hakimi je Parižanima doneo bod nakon što su Holanđani poveli preko Noe Langa.

Što se tiče preostalih mečeva, Arsenal je pobedio Šahtjor 1:0, a Aston Vila je bila bolja od Bolonje 2:0. Đirona je istim rezultatom savladala Slovan, kao i Sporting ekipu Šturma na gostovanju u Austriji.

Ranije tokom dana, Crvena zvezda je izgubila od Monaka 5:1, dok je Milan savladao Klub Briž 3:1.

Standings provided by Sofascore

image