Sport

Svetsko prvenstvo će se igrati u Maroku - FIFA potvrdila, velikani stižu u februaru

Iako je prvobitno bilo očekivano da prvaka sveta u klupskom fudbalu dobijemo u Abu Dabiju, ipak će Marokanci moći da ugoste šampione šest kontinenata
Svetsko prvenstvo će se igrati u Maroku - FIFA potvrdila, velikani stižu u februaruGetty © Dan Mullan / Staff

Maroko je najveće iznenađenje Svetskog prvenstva u Kataru, na kom su postali prva afrička selekcija u istoriji Mundijala koja je stigla do polufinala.

Nakon poraza od Francuske ih očekuje utakmica za treće mesto, ali dok se selekcija Valida Regraguija sprema za taj meč, Maroko je dobio fantastične vesti - ova zemlja biće domaćin predstojećeg Svetskog klupskog prvenstva.

FIFA je potvrdila da će Svetsko klupsko prvenstvo za 2022. godinu biti održano u Maroku od 1. do 11. februra 2023. godine. Iako se sumnjalo da će domaćini ovog turnira ponovo biti Ujedinjeni Arapski Emirati i to u Abu Dabiju, kao prethodnih godina, sada je stigla nova informacija.

Maroko će treći put biti domaćin ovog takmičenja, nakon što su 2013. i 2014. u toj zemlji prvaci sveta postali Bajern Minhen i Real Madrid. Na predstojećem turniru još uvek nisu poznata dva učesnika.

Za sada znamo da će igrati Real Madrid (Evropa), Flamengo (Južna Amerika), Sijetl Saunders (Severna Amerika), Oukland siti (Okeanija) i domaći velikan Vidad Kazablanka. Očekuju se još šampioni Afrike i Azije da se odrede i priključe ovoj listi timova.

image