Sport

Preminuo Siniša Mihajlović - porodica saopštila tužnu vest

Nekadašnji srpski fudbaler, potom i trener, legendarni Siniša Mihajlović, preminuo je u 54. godini života, saopštila je njegova porodica
Preminuo Siniša Mihajlović - porodica saopštila tužnu vestGetty © Gabriele Maltinti

Tužne vesti stižu iz Italije, porodica Siniše Mihajlovića izdala je saopštenje, koje je italijanski list Gazeta preneo, da je nekadašnji srpski fudbaler Siniša Mihajlović preminuo u 54. godini od posledica leukemije.

"Supruga Arijana, sa decom Viktorijom, Virdžinijom, Miroslavom, Dušanom i Nikolasom, bratanicom Violante, majkom Viktorijom i bratom Draženom, u tuzi saopštavaju preranu smrt svog muža, oca, uzornog sina i brata Siniše Mihajlovića. Bio je izvanredan profesionalac, dostupan i dobar prema svima. Hrabro se borio protiv strašne bolesti. Zahvaljujemo se lekarima i medicinskim sestrama koje su ga pratile godinama, sa ljubavlju i poštovanjem, a posebno dr Frančeski Bonifaci, dr Antoniju Kurti, prof. Alesandru Rambaldiju i dr Luki Marketiju. Siniša će uvek ostati sa nama. Živimo sa svom ljubavlju koju nam je ona pružila", navodi se u saopštenju porodice.

Mihajlović je rođen 20. februara 1969. godine u Vukovaru, a fudbalsku karijeru započeo je u Borovu. U Vojvodinu prelazi 1988. godine, sa kojom potom osvaja titulu u prvenstvu Jugoslavije.

Usledile su dve sezone sa Crvenom zvezdom, sa kojom se penje na krov Evrope i sveta, osvojenim titulama u Bariju i Tokiju. Mihajlović se potom otisnuo u Italiju, gde je sa ogromnim uspehom nastupao za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter.

Činjenica da je bio veliki fudbalski znalac, učinila je da bude pomalo očekivano da započne i trenersku karijeru. Na "čizmi" je prvo bio asistent u Interu, da bi potom sa klupe vodio Bolonju, Kataniju, Fjorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino i ponovo Bolonju.

Bio je šef struke i lisabonskog Sportinga, kao i selektor Fudbalske reprezentacije Srbije.

Od legende srpskog i svetskog fudbala, oprostili su se brojni saigrači, timovi u kojima je nastupao, ali i rivali i ljudi van sveta sporta.

image