Sport

Stanković pred otkazom u Sampdoriji

Srpski trener Dejan Stanković mogao bi uskoro da dobije otkaz u Sampdoriji, prenosi dobro obavešteni italijanski novinar Đanluka Dimarcio.
Stanković pred otkazom u SampdorijiGetty © Simone Arveda / Stringer

Stanković je pre mesec dana stigao na klupu Sampdorije i nasledio Marka Đampaola, u želji da izvuče klub iz katastrofalne situacije.

Međutim, nekadašnji strateg Crvene zvezde je na sedam utakmica zabeležio čak pet poraza, uz po jedan remi i trijumf i to je izazvalo nezadovoljstvo i uprave, ali i navijača.

Nakon poraza od Lečea (2:0), koji je Deki pratio sa tribina zbog isključenja u prethodnom kolu, najvatrenije pristalice Sampe pokušale su da blokiraju stadion i zadrže upravu i trenera.

"Navijači su bili besni i pokušali su da blokiraju izlaze na stadionu 'Luiđi Feraris', poznatom i kao 'Marasi'. Hteli su da zadrže igrače i direktore unutar stadiona. Tenzija je 'probila plafon', a Stanković je izgledao uzrujeno dok je sa tribina gledao utakmicu usled kazne zbog isključenja na prethodnom meču", pišu italijanski mediji.

Proslavljeni srpski reprezentativac dobio je godišnju platu od 700.000 evra, uz veliki bonus ukoliko sačuva tim u Seriji A (čak 1.100.000 evra), ali izgleda da od toga neće biti ništa.

Dimarcio piše da je prvi pik uprave kluba iz Đenove čuveni Klaudio Ranijeri, koji je već vodio ekipu od 2019. do 2021. godine.

Ranijeri je trenutno na klupi Votforda i pre više od mesec dana je odbio Sampdoriju, da bi na to mesto potom stigao Stanković.

image
VV inauguration
banner