Sport

"Ekip" birao najbolji tim Mundijala: Mesi, Mbape, tri Hrvata i jedan Englez

Renomirani francuski list je saopštio kako prema njihovim kriterijuma izgleda idealnih 11 tek završenog turnira u Kataru
"Ekip" birao najbolji tim Mundijala: Mesi, Mbape, tri Hrvata i jedan EnglezGetty © Dan Mullan / Staff

Završeno je 22. po redu Svetsko prvenstvo, pošto je Argentina u Kataru po treći put u istoriji stigla do trofeja. Lionel Mesi i drugovi savladali su Francusku nakon boljeg izvođenja penala, a upravo je neponovljivi Leo dobio nagradu za najboljeg igrača turnira.

Kraj takmičenja donosi i svođenje računa, a francuski "Ekip" objavio je njihov idealni tim turnira u Kataru - i to sa samo jednim igračem Francuske.

Ugledni list je poznat decenijama unazad po svojim strogim ocenjivanjima igrača, toliko da se lako mogu prebrojati svi oni koji su odigrali utakmice za ocenu 10. Prosekom dobijenih ocena tokom turnira, "Ekip" je dobio 11 najbolje ocenjenih igrača.

U timu se nalaze po tri igrača Argentine, Hrvatske i Maroka, uz po jednog Engleza i jednog Francuza, smeštenih u formaciju 4-3-3.

Golman je Dominik Livaković iz Hrvatske, dok je njegov sunarodnik Joško Gvardiol na mestu štopera. Partner talentovanog defanzivca je Marokanac Romen Sais, dok je na desnom beku još jedan igrač Maroka, Ašraf Hakimi. Odbranu kompletira Markos Akunja iz Argentine.

Na sredini terena su Enco Fernandez, Sofijan Amrabat i Luka Modrić iz tri već pomenute reprezentacije, dok su u napadu Bukajo Saka (Engleska), Kilijan Mbape (Francuska) i Lionel Mesi (Argentina).

image