Sport

Benzemina odluka odjeknula dan posle finala - nikad više u dresu Francuske

Najbolji fudbaler sveta potvrdio je na svoj 35. rođendan da se povlači iz reprezentativnog fudbala
Benzemina odluka odjeknula dan posle finala - nikad više u dresu FrancuskeGetty © Daniel Mihailescu - Pool / Pool

Svetsko prvenstvo se za Francusku nije završilo onako kako su se nadali, pošto su dosadašnji prvaci sveta poraženi od Argentine u spektakularnom finalu.

U tom meču, "petlovi" nisu imali pomoć Karima Benzeme, zvanično najboljeg fudbalera sveta, koji je odlučio da se povuče iz nacionalnog tima dan nakon finala.

Osvajač Zlatne lopte za 2022. godinu i napadač Real madrida povredio se pred početak turnira zbog čega je morao da napusti tim. Uprkos nagoveštajima da bi tokom turnira mogao da se vrati u sastav, to se nije dogodilo. Sada je Benzema na društvenim mrežama objavio poruku kojom je potvrdio da nikada više neće obući dres Francuske.

"Uložio sam trud i greške koje je trebalo, da bih bio tu gde sam danas i ponosan sam na to. Napisao sam svoju priču i naša se završava", napisao je Benzema uz objavu fotografije na kojoj je u dresu reprezentacije Francuske.

Podsetimo, selektor Didije Dešan nije iskoristio priliku da vrati Benzemu u tim nakon što se ovaj oporavio tokom trajanja Mundijala. Mediji su spekulisali da su postojale neke nesuglasice iza kulisa, a Dešan je odbijao da priča na temu Benzeme na konferencijama za medije.

Francuski mediji su istakli da je Benzema na ovaj način poručio Dešanu da ne želi da bude deo njegove ekipe. Na kraju, Benzema će kako stvari stoje okončati karijeru sa 97 nastupa i 37 golova u nacionalnom timu. Zanimljivo, Benzema je ovu poruku objavio u ponedeljak, na svoj 35. rođendan.

image