Sport

Hrvati kuju senzacionalan plan: Modrićev oproštaj na Olimpijskim igrama 2024?

Mlada selekcija Hrvatske još uvek pred sobom ima veliki korak da obezbedi plasman na Olimpijske igre, a u hrvatskim medijima već pišu o planovima da baš Luka Modrić u Parizu 2024. ponese zastavu te zemlje na ceremoniji otvaranja
Hrvati kuju senzacionalan plan: Modrićev oproštaj na Olimpijskim igrama 2024?Getty © Richard Heathcote / Staff

Posle osvojenog drugog mesta na Svetskom prvenstvu u Rusiji pre četiri godine, reprezentacija Hrvatske je i u Kataru napravila veliki uspeh, osvojivši treće mesto subotnjom pobedom nad Marokom.

To je njihova treća medalja sa Mundijala od 1998. godine, a velike zasluge u tome ponovo idu Luki Modriću. A hrvatski mediji bruje da bi nekada najbolji fudbaler sveta mogao da predstavlja tu zemlju i na Olimpijskim igrama 2024. godine!

Na dočeku fudbalera Hrvatske, selektor Zlatko Dalić je potvrdio da će 37-godišnji Modrić nastaviti da igra za tu reprezentaciju i ubuduće, ali nije precizirao do kada.

Kako piše "Večernji list", Modrić se očekuje u sastavu tima koji će narednog juna igrati završni turnir Lige nacija, a prethodno će u martovskim utakmicama biti deo početka novog ciklusa, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

No, u FS Hrvatske trenutno kuju plan kako da na najspektakularniji mogući način omoguće Modriću oproštaj iz reprezentacije kada jednog dana dođe do toga. Ideja koju otkriva "Večernji list" je da to bude na Olimpijskim igrama u Parizu, u avgustu 2024.godine.

Taj olimpijski turnir igrao bi se posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj, na koje Hrvatska svakako planira da se plasira i ponovo bude opasan tim. No, Hrvati žele da Modriću omoguće učešće na Olimpijskim igrama, kako bi baš on nosio zastavu na svečanoj ceremoniji otvaranja.

Ipak, iako će Modrić tada biti na pragu 39. rođendana, Hrvati će prvo morati da obezbede učešće na Olimpijskim igrama. Prvi preduslov su ispunili, pošto se njihova mlada selekcija plasirala na Evropsko prvenstvo koje je na programu u leto 2023. godine. Ako Hrvatska stigne do polufinala tog takmičenja, obezbediće mesto u Parizu 2024. godine.

Na Olimpijskim igrama mogu da igraju igrači do 23 godine, uz tri izuzetka, odnosno tri starija igrača. "Večernji list" piše da bi uz Modrića ta tri igrača mogli da budu Ivan Perišić i Mateo Kovačić. Još uvek je dalek put do Olimpijskih igara, ali Hrvati sanjaju velike snove...

image