Sport

Loše vesti o Peleu - u teškom je stanju, ćerka se oglasila i zabrinula svet

Edson Arantes do Nasimento Pele ima novih, ozbiljnih zdravstvenih problema
Loše vesti o Peleu - u teškom je stanju, ćerka se oglasila i zabrinula svetGetty © Robert Cianflone / Staff

Loše vesti iz Brazila ponovo se tiču jednog od najvećih fudbalera svih vremena. Legendarni Pele ima nove zdravstvene probleme, a nove informacije ne naslućuju dobro.

Trostruki prvak sveta sa selekcijom Brazila nalazi se u teškom zdravstvenom stanju u bolnici "Albert Ajnštajn" u Sao Paolu.

Pele se već dve godine bori sa rakom debelog creva. Nakon nedavnih vesti o njegovom pogoršanju stanja koje je porodica demantovala, ovog puta čini se da je situacija još lošija. Povodom njenog pogoršanja, oglasili su se i Peleovi lekari.

"Nakon što je primljen 29. novembra zbog hemoterapije, lečenja raka debelog creva i respiratornih problema, došlo je do pogoršanja onkološke bolesti i potrebna je ozbiljnija nega vezana za bubrežne i srčane disfunkcionalnosti", saopšteno je.

Kako navode mediji u Brazilu, u ovom trenutku je najveći strah zbog mogućeg otkazivanja rada bubrega, a pominje se i srčani zastoj. Zbog ovih vesti se oglasila i Peleova ćerka Keli, koja je sve dodatno zabrinula.

"Naš Božić kod kuće je otkazan. Odlučili smo uz podršku doktora da iz mnogih razloga ostanemo uz tatu, uz svu negu koja mu je pružena u bolnici", navela je Keli. Pele ima 82 godine, a tokom neverovatne karijere, postao je jedini čovek sa tri titule prvaka sveta - 1958, 1962. i 1970. godine.

image