Sport

Dončić sa druge planete - "sipao" 60 poena, ovakav meč NBA nikad nije videla

Neverovatno je šta sve Luka Dončić uspeo da uradi na meču protiv Njujorka - Dalas sa njim jednostavno nije mogao da izgubi, a bili su jako blizu
Dončić sa druge planete - "sipao" 60 poena, ovakav meč NBA nikad nije videla© Tanjug/AP Photo/LM Otero

Znamo da je Nikola Jokić neverovatan - dvostruki MVP NBA lige odigrao je skoro savršenu utakmicu u pobedi Denvera. Ali izgleda da je ozbiljnog konkurenta za nagradu najkorisnijeg igrača lige dobio u još jednom igraču sa srpskim korenima - Luki Dončiću.

Slovenački košarkaš oborio je rekord među igračima koji dolaze sa Balkana i postigao neverovatnih 60 poena u pobedi Dalasa nad Njujorkom 126:121, upisavši "tripl-dabl" kakav u istoriji NBA lige nije viđen.

Dončić je pružio još jednu spektakularnu partiju u dresu Maveriksa, pošto je prvo uspeo da na svojim plećima uvede tim u produžetak izbegavši poraz u poslednjoj sekundi, a onda i da u dodatnih pet minuta povede tim ka trijumfu.

Nije Dončić samo ubacio 60 poena, već je i to uradio iz fantastičan šut iz igre (21/31), dok je ubacio i čak 16 slobodnih bacanja. Uz sve to, Slovenac je imao na svom kontu i nestvaran 21 skok i 10 asistencija. Sve to za 47 minuta na parketu, od mogućih 53.

Da sve bude neverovatnije, Dončić je pri rezultatu 113:115 za Nikse, na četiri sekunde pre kraja, namerno promašio slobodno bacanje. Lopta je nekako uspela da mu se vrati u ruke, a on je odmah pogodio za izjednačenje i ogromno radovanje.

Ne samo da ih je odveo u produžetak, nego je Dončić u dodatnih pet minuta dodao još sedam poena na konto Dalasa. Tako se prvi put u istoriji NBA lige desilo da neki igrač završi meč sa najmanje 60 poena, 21 skokom i 10 asistencija.

Pomoć je imao u Dinvidiju koji je ubacio 25 poena, i Vudu koji je dodao 19. Za Nikse, grajms je ubacio 33 poena, a Rendl 29. Ipak, protiv ovakvog Dončića se jednostavno ne može...

Standings provided by Sofascore

image