Sport

Jović se "isprsio" protiv Gobera - mladi Srbin dobar u pobedi Majamija

Ponovo je bio deo startne postave, a uprkos nevelikoj minutaži, svoj deo posla Nikola Jović je dobro odradio
Jović se "isprsio" protiv Gobera - mladi Srbin dobar u pobedi MajamijaGetty © Eric Espada / Stringer

Protekle noći u NBA ligi nije bilo Nikole Jokića, ali jeste Nikole Jovića. Mladi srpski košarkaš zabeležio je dobru partiju u pobedi njegovog Majamija nad Minesotom - 113:100.

Donedavni košarkaš Mege ponovo je bio starter u timu Erika Spolstre i pokazao da može da doprinese dobrim igrama i rezultatima Hita.

Jović je počeo meč kao deo prve petorke, ali je na kraju proveo na terenu tek 19 minuta. Ipak, i to mu je bilo dovoljno da upiše devet poena i tri skoka, ali i da se "nosi" sa Rudijem Goberom.

Novi košarkaš Minesote imao je povremeno problema sa Jovićem, koji je deo meča igrao i na poziciji "petice", u direktnim okršajima sa Francuzem. Jović je zabeležio i četiri faula, nije previše mudrovao i radio je ono što je bilo neophodno timu.

Tako je Gober završio meč sa tek 10 poena i osam skokova, pokazavši da se još nije najbolje snašao od prelaska iz Jute u novu sredinu. Najbolji poenteri na meču bili su njegovi saigrači Entoni Edvards sa 29 i Naz Rid sa 21 poenom, ali ni to nije bilo dovoljno da se savlada tim sa Floride.

Majami su predvodili Maks Strus sa 19 i Kajl Lauri sa 18 poena, dok je Orlando Robinson dodao 15. Majamiju je ovo bila 17. pobeda u sezoni, pa se sada nalaze na devetom mestu Istočne konferencije.

NBA rezultati, ponedeljak na utorak:

Klivlend - Bruklin 117:125
Detroit - Los Anđeles Klipers 131:142*
Majami - Minesota 113:110
Čikago - Hjuston 118:133
Nju Orleans - Indijana 113:93
San Antonio - Juta 126:122
Portland - Šarlot 124:113

Standings provided by Sofascore

image