Sport

Bivši direktor AO: Đoković je najkompletniji sportista na svetu i čovek koji drži do reči

Nekadašnji izvršni direktor Australijan opena, Pol Meknami, presrećan je što Novak Đoković ponovo igra tenis u Australiji
Bivši direktor AO: Đoković je najkompletniji sportista na svetu i čovek koji drži do rečiGetty © Sarah Reed

Novak Đoković odigrao je prvi meč u Australiji, skoro godinu dana nakon skandala i deportacije. Njegov dolazak je obradovao bivšeg izvršnog direktora Australijan opena, Pol Meknamija.

"Lepo je videti Novaka Đokovića ponovo na terenu u Australiji. Posle svega, završio je 2022. godinu kao najbolji igrač na planeti, verovatno najkompletniji sportista na svetu. Kao osoba sa holističkim pristupom i velikodušnošću duha, što je često zanemareno... Dobro došao nazad Novače", poručio je Meknami na Tviteru.

Nekadanjši australijski dubl igrač je u prošlosti više puta pružio podršku srpskom teniseru, sada je odao priznanje Novaku za izvanredne rezultate u 2022. godini, uprkos svim problemima i zabranama.

Novak se na turniru u Adelajdu priprema za ono najbitnije - Otvoreno prvenstvo Australije, na kojem želi 22. grend slem titulu.

"Nadam se da će uspeti da osvoji titulu. Za mene, on je čovek principa. Ne slažu se svi sa njegovim mišljenjem, ali on ostaje pri svojoj reči i zbog toga je propustio dva grend slema ove godine. To je mnogo za propustiti kada ste vrlo blizu cilja - da osvojite najviše grend slemova. Zbog toga ga poštujem i nadam se da će ga publika dobro prihvatiti", rekao je Meknami.

Australijan openu, na kojem će se Novak boriti za svoju desetu titulu u Melburnu, a ukupno 22. grend slem u karijeri, na programu je od 16. do 29. januara.

image