Sport

Moćni Novak u Australiji - pobeda, srpske trobojke i poruka za navijače

Na meču u Adelejdu bio je veliki broj navijača sa srpskim trobojkama, koji su zdušno podržavali osvajača 21 grend slem trofeja
Moćni Novak u Australiji - pobeda, srpske trobojke i poruka za navijače© Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes

Vratio se Novak Đoković u Australiju i nastavio da radi ono što najbolje čini - pobeđuje. Istina, upisao je poraz na startu 2023. godine, ali u dubl konkurenciji.

Ipak, u njemu omiljenom singlu, Đoković je na startu turnira u Adelejdu savladao Konstana Lestijena 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

Đoković je tako ne samo pobedom otvorio 2023. u singl konkurenciji, već je nastavio i niz nepobedivosti na tlu Australije, upisavši 30. pobedu zaredom.

Ovo je za Novaka bila 48. pobeda u poslednjih 50 mečeva u Australiji, a tokom samog meča je vrlo brzo postalo jasno da će baš to biti slučaj. Đoković je "brejknuo" Francuza u šestom gemu prvog seta i od tada nije usporavao.

Kontrolisao je dešavanja na terenu sve vreme, pa će u drugom kolu igrati protiv još jednog Francuza, Kventina halisa. On je u prvoj rundi bio bolji od domaćeg igrača Džordana Tompsona.

"Hvala što ste mi pružili ovakvu dobrodošlicu. Hvala svima vama što ste došli. Za prvi meč ne mogu da se požalim. Igrao sam dobro. Prvih šest gemova bilo je izjednačeno. Nikada nisam igrao protiv ovakvog igrača, ne pravi mnogo grešaka. Može da apsorbuje snagu mojih udaraca. Morao sam da podižem igru i mislim da sam na kraju odigrao dobar meč", rekao je Đoković nakon meča, iskoristivši priliku i da se zahvali publici na velikoj podršci tokom meča.

image