Sport

Krajinović bez polufinala u Indiji - slab servis ga opet koštao

Srpski teniser Filip Krajinović poražen je u četvrtfinalu turnira u Puneu
Krajinović bez polufinala u Indiji - slab servis ga opet koštaoGetty © Daniel Pockett / Stringer

Možda Novak Đoković ređa pobede u Australiji, ali za srpske tenisere u Indiji stvari ne idu baš najbljoe.

Filip Krajinović izgubio je u četvrtak u četvrtfinalu ATP turnira u indijskom Puneu, od Francuza Benjamina Bonzija 7:6 (7:5), 6:4. Meč je trajao dva sata i sedam minuta.

U prvom setu je viđena velika borba. U devetom gemu Bonzi je uspeo da oduzme servis gem Krajinoviću, ali srpski teniser je uzvratio brejk u narednom gemu. Krajinović je bolje otvorio taj-brejk i došao je rezultata 3:0. Ipak,  Bonzi je bolje servirao u nastavku i uspeo da zaređa nekoliko bitnih poena, uz pomoć kojih je osvojio i set.

Drugi set je bolje otvorio francuski teniser, oduzeo je servis gem Krajinoviću odmah na početku seta, što je ponovio u trećem gemu. Na to je srpski teniser odgovorio brejkom u četvrtom i osmom gemu ali to nije bilo dovoljno pošto je Bonzi u sedmom gemu oduzeo servis srpskom teniseru i sebi olakšao osvajanje drugog seta rezultatom 6:4.

Benjamin Bonzi u polufinalu će igrati protiv Botika van de Zandšulpa, koji je u četvrtfinalu savladao Nemca Maksimilijana Marterera 6:4, 6:2. ATP turnir u Puneu igra se za nagradni fond od 642.735 dolara.

image