Sport

Đoković nakon pobede: Srećno Badnje veče, sledi duel sa sjajnim Danilom

Srpski teniser Novak Đoković je nakon pobede nad Denisom Šapovalovim izjavio da su igrali veoma neizvestan meč, koji su rešile sitnice. Novak je čestitao svom narodu Badnji dan i Badnje veče i dodao da ga očekuje zanimljiv duel sa ruskim teniserom Danilom Medvedevim u polufinalu
Đoković nakon pobede: Srećno Badnje veče, sledi duel sa sjajnim DanilomGetty © Mark Brake

Najbolji srpski teniser je sa 6:3, 6:4 savladao Šapovalova i plasirao se u polufinale turnira u Adelajdu.

Novak je još jednom imao odličnu podršku, koja mu je pomogla da savlada upornog rivala.

"Hvala svima što ste došli, bila je sjajna atmosfera. Sjajna podrška za obojicu, vi uvek napravite ove noćne mečeve posebnim za nas igrače. Hvala za energiju i podršku. Mislim da rezultat verovatno ne daje pravu sliku šta se dogodilo. Bio je neizvestan meč, dva sata za dva seta. Prvi set je bio iscrpljujući za obojicu, gurali smo jedan drugi do limita. Napravio je nekoliko grešaka i tada se meč prelomio na moju stranu, počeo sam da se osećam relaksiranije. On se posle vratio, ali sam uspeo da zadržim nivo i srećan sam što sam pobedio", prvi su utisci Novaka nakon meča.

Susret sa Šapovalovim u prvom setu je na nekoliko minuta bio prekinut, zbog vatrometa koji se odvijao u blizini terena.

"Verovatno je vatromet bio zbog pravoslavnog Božića. Srećno svima Badnje veče", poručio je Novak.

"Blagosloven sam što igram na ovom nivou. Nikad nijedan meč ne uzimam zdravo za gotovo. Deluje kao da igram kod kuće i oni to čine posebnom za mene zato sam zahvalan za tu podršku".

Srpskog tenisera u narednom kolu, tačnije polufinalu, očekuje duel sa Rusom Danilom Medvedevim.

"Nadam se još jednoj dugoj noći. Ne verujem da će biti mnogo kratkih poena sutra, iako obojica serviramo dobro. Kada igrate protiv Danila morate biti spremni na dug meč, mentalno. On je etablirao sebe, grend slem šampion. Neko je koga jako poštujem. Imali smo sjajne borbe, nadam se da će biti i u polufinalu", zaključio je Novak.

image