Sport

Bogdan tradicionalno dobar protiv Baksa, ali Atlanta nije imala snage za pobedu

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović ponovo potvrdio da voli da igra protiv Milvokija, ali to Atlanti nije bilo dovoljno za pobedu
Bogdan tradicionalno dobar protiv Baksa, ali Atlanta nije imala snage za pobedu© Tanjug/AP Photo/John Bazemore

Bogdanović je tokom karijere uvek pružao odlične igre protiv Baksa, u kojima je pre dolaska među Hokse trebalo da završi, a sada je sada ipak ostao na poraženoj strani rezultatom 114:105.

Reprezentativac Srbije na parketu je proveo skoro 40 minuta i za to vreme postigao 22 poena (9/18 iz igre, 3/8 trojke), uz tri skoka, pet asistencija i po dve ukradene i izgubljene lopte.

Gosti su pitanje pobednika rešili već u prvoj četvrtini koju su dobili rezultatom 39:19, pa nije bilo potrebe da prva zvezda tima Janis Adetokumbo previše zapinje. Milvoki je održavao prednost, a iako je Atlanta uspela da preokrene u finišu poslednje deonice, nije imala snage da vođstvo sačuva do kraja.

Pored Bogdana, najbolji kod domaćina bio je Hanter sa 16 poena, jednim više od Kolinsa.

Na drugoj strani, Bakse je predvodio Džru Holidej sa 27 poena, Bruk Lopez je upisao dabl-dabl sa 20 poena i 12 skokova, baš kao i spomenuti Adetokumbo. Međutim, Janis je imao 18 uhvaćenih lopti i 10 uspešnih dodavanja, uz samo sedam poena.

Atlanta je sada na devetoj poziciji na tabeli Istočne konferencije sa 19 pobeda i 22 poraza, dok je Milvoki treći sa skorom 27-14.

Program u NBA ligi ponovo je obeležio Nikola Jokić, kojem je jedna asistencija nedostajala za drugi uzastopni, a ukupno deseti tripl-dabl u sezoni.

Denver je lako pobedio Finiks, a to su tokom noći uradili još Detroit pistonsi, Vašington vizardsi, Boston seltiksi, Njujork niksi, Memfis grizlisi i Sakramento kingsi.

Standings provided by Sofascore

image