Sport

Paradoks zvani Nikola Jokić: Što je bolji, manje igra – to ga je sada koštalo novog tripl-dabla

Još jedna u nizu fantastičnih partija Nikole Jokića mogla da je bude još bolja, da on nije toliko dobar...
Paradoks zvani Nikola Jokić: Što je bolji, manje igra – to ga je sada koštalo novog tripl-dabla© Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Najbolji srpski košarkaš predvodio je Denver u novom trijumfu nad Finiksom (126:97) i malo mu je nedostajalo da upiše novi, drugi uzastopni tripl-dabl.

To malo je samo jedna asistencija, a verovatno bi i nju ostvario da nije na parketu proveo samo 28 minuta.

Logično, trener Majk Meloun želeo je da odmori najveću zvezdu kada su Nagetsi došli do ubedljive prednosti, pa je Jokić duel završio sa 21 poenom (10/15 iz igre, 1/3 slobodna bacanja), 18 skokova i devet uspešnih dodavanja.

Glavni favorit za treće uzastopno MVP priznanje je toliko dobar, da je to počelo da utiče na njegov učinak i pisanje istorije.

Međutim, svi u Koloradu zadovoljni su jer imaju luksuz da odmaraju superstara i tek će biti ako Denver stigne do završnice najjačeg košarkaškog takmičenja na svetu.

U pobedničkom timu Bouns Hajlend je ubacio isto kao i Jokić, 21 poen, dok je Džamal Marej dodao 16. Kantevijus Koldvel-Poup i Zik Nadži su postigli po 15, 12 je ubacio Aron Gordon, a 11 Majkl Porter junior.

Desetkovane Sanse, koji su bili bez Devina Bukera, Krisa Pola i Deandrea Ejtona, predvodio je Toni Kreg sa 16 poena.
Džoš Okogi je ubacio 14 uz 9 skokova i 5 asistencija, dok su po 11 postigli Dario Šarić, Demion Li i Džok Lendejl koji je imao i 8 uhvaćenih lopti.

Nagetsima je ovo bio 12. trijumf u nizu na domaćem parketu, a ukupno 14 pobeda u poslednjih 17 utakmica.

Denver deli prvu poziciju sa Memfisom u Zapadnoj konferenciji sa skorom 28-13, dok su Sansi na 21-22.

image