Sport

Nakon Ronalda, u Saudijskoj Arabiji žele da dovedu i Mesija

Direktor El Hilala Fahed Al-Mofarij potvrdio je da je klub iz Saudijske Arabije zainteresovan za fudbalera Pari Sen Žermena i reprezentativca Argentine Lionela Mesija, prenose mediji u Dubaiju.
Nakon Ronalda, u Saudijskoj Arabiji žele da dovedu i MesijaGetty © Octavio Passos

Pojedini španski mediji objavili suda je rukovodstvo El Hilala ponudilo Mesiju 900 miliona evra za trogodišnji ugovor.

"Pitao sam Faheda Al-Mofarija, koji je čelni čovek Al Hilala o mogućnosti da angažuje Mesija. Rekao mi je da je sve isto kao i u slučaju Kristijana Ronalda. Ne radi se samo o interesu kluba ili igrača, ovo nije posao samo za klub. Svi saudijski klubovi imaju isti cilj, a to je veliki iskorak na koji nas je inspirisao naš ministar sporta", napisao je na društvenim mrežama novinar Eslam Magdi iz Dubaija.

Mesi ima ugovor sa šampionom Francuske do kraja sezone, a francuski mediji su ranije objavili da je Argentinac postigao usmeni dogovor sa čelnicima "svetaca".

Po ovom dogovoru, Mesi bi trebalo da produži ugovor do juna 2024. ili 2025. godine, a zarađivao bi 40 miliona evra po sezoni.

Ronaldo je nedavno potpisao ugovor sa El Nasrom do juna 2025. godine po kome će navodno zarađivati 200 miliona evra po sezoni.

image