Sport

"Novaku Đokoviću dugujemo izvinjenje, tretiran je drugačije od ostalih"

Jedna australijska doktorka je u kolumni za "Indipendent Australija" istakla da je srpskom teniseru pre 12 meseci bila učinjena velika nepravda
"Novaku Đokoviću dugujemo izvinjenje, tretiran je drugačije od ostalih"Getty © Sarah Reed / Stringer

Novak Đoković se vratio i na predstojećem Australijan openu će nastupiti posle jednogodišnje pauze. Nakon što je pre 12 meseci bio deportovan iz Australije jer nije bio vakcinisan, sada srpski teniser želi da napadne deseti trofej na prvom grend slemu sezone.

Ali da se stvari u Australiji menjaju u pogledu prema Đokoviću nakon prošlogodišnjeg političkog skandala pokazala je i jedna tamošnja doktorka, koja je u kolumni poručila da bi čitava njihova nacija trebalo da se izvini Đokoviću.

Doktorka Rejčel Džeferson Bjukenen napisala je kolumnu za "Indipendent Australija" da nije trebalo da se stvari odvijaju onako kako jeste, kada je Novak bio deportovan.

"Verujem da Đokoviću dugujemo izvinjenje. Decenijama od sada, verovatno se neće verovati u njegovu deportaciju, zajedno sa (pogrešnom, po mom mišljenju) odlukom Saveznog suda da ga izruči zbog potencijalne antivakserske kampanje. Verujem da smo srećni što vidimo teniskog velikana koji krasi naše australijske teniske turnire 2023. godine. Novak Đoković je tretiran drugačije od ostalih profesionalnih sportista u našoj sportskoj naciji", napisala je dr Rejčel Džeferson Bjukenen.

Novak je u Australiju stigao već odavno, gde je i osvojio ATP turnir u Adelejdu, a u utorak će igrati prvi meč na Australijan openu posle dve godine.

image