Sport

Istorijski preokret u NFL - gubili 27:0, pa u poslednjoj sekundi prošli dalje

Neverovatna utakmica u plej-ofu NFL lige odigrana je u Džeksonvilu gde je domaći tim uspeo da stigne do preokreta kakav se retko viđa
Istorijski preokret u NFL - gubili 27:0, pa u poslednjoj sekundi prošli daljeGetty © Courtney Culbreath / Stringer

Džeksonvil jaguarsi kreirali su treći najveći preokret u istoriji plej-ofa NFL-a nakon što su u noći između subote i nedelje u ludoj utakmici pobedili Los Anđeles čardžerse 31:30.

Gosti su krajem prvog poluvremena vodili 27:0, ali su u epskom "raspadu" u drugom poluvremenu uspeli da izgube utakmicu i na taj način okončaju svoju sezonu.

Kvoterbek Džeksonvila Trevor Lorens otvorio je utakmicu sa četiri presečena dodavanja, da bi do kraja meča bacio četiri tačdauna za ukupno 288 osvojenih jardi. Lorensu su tokom prvog poluvremena navijači zviždali, samopouzdanje mu je vidljivo bilo nisko, ali je uspeo da se vrati i iskreira jedan od najvećih "kambekova" svih vremena.

Jaguarsi su bili potpuno izgubljeni na početku utakmice. Lorense je promašivao dodavanja, odbrana je puštala na sve strane i Čardžersi su imali pobedu u rukama i pre nego što se otišlo na pauzu između poluvremena. Pet minuta pre odmora imali su 24:0 i loptu na šest jardi. Nisu uspeli napraviti još jedan tačdaun, pogodili su samo fild gol i do kraja utakmice više nisu pretili.

Jaguarsi su se malo po malo vraćali, a pet i po minuta pre kraja su nakon tačdauna za 30:26 uspešno odradili konverziju za dodatna dva poena i smanjili vodstvo Čardžersa na samo dva poena zaostatka.

Ključan trenutak dogodio se minut i 27 sekundi pre kraja kada su hrabri Jaguarsi na četvrtom pokušaju za jedan jard na 41 jardu od "end zone" uspeli da osvoje novi prvi pokušaj. Iz njega je Paterson uz zvuk sirene pogodio fild gol za konačnih 31:30 i veliko slavlje u Džeksonvilu.

image