Sport

Mahačev u Pertu bez Habiba u uglu, Nurmagomedov se povlači iz MMA

Nedavna odluka Habiba Nurmagomedova da se povuče iz mešovitih borilačkih veština verovatno znači da on neće biti u uglu svog prijatelja i trening partnera, Islama Mahačeva, u meču protiv Aleksandra Volkanovskog
Mahačev u Pertu bez Habiba u uglu, Nurmagomedov se povlači iz MMAGetty © Carmen Mandato

Nurmagomedov, koji se 2020. godine povukao iz aktivnih takmičenja sa savršenim rezultatom 29-0, želi da se u potpunosti povuče iz sporta kako bi provodio više vremena sa porodicom.

Otkako je izašao iz oktagona, Habib je započeo blistavu trenersku karijeru, a njegovi borci su imali impresivnih 19-2 u prošloj godini, uključujući i osvajanje dva pojasa - Islam Mahačev je postao šampion, kao i Habibov rođak, Usman Nurmagomedov.

Vreme objave Habibove odluke donelo je mnoga pitanja, ali na trenutno najvažnije - da li će biti u uglu za najveći meč u dosadašnjoj Mahačevoj karijeri (protiv Aleksandra Volkanovskog u Pertu 11. februara) - odgovara Habibov menadžer, Rizvan Magomedov.

"Mislim da je bio jasan. Dugo je razmišljao i na kraju doneo odluku. Nema potrebe da se traže neki zakulisni razlozi ili incidenti. Završio je karijeru 2020. godine, ali od tada mnogo putuje - treniranje u kampovima, kada su borbe... Od 12 meseci u godini, deset provede daleko od kuće. Želi da provodi više vremena sa porodicom i da se posveti deci... Da, najverovatnije neće ići u Australiju", rekao je Magomedov.

Umesto njega, Mahačevu će u uglu biti američki trener Havijer Mendez, kao i azerbejdžanski rvač Muslim Amiraslanov.

Habiba i Mahačeva je trenirao i vodio Habibov otac Abdulmanap, koji je preminuo 2020. godine.

Habib je naveo Mahačeva kao svog naslednika u lakoj kategoriji UFC, a "proročanstvo" se ispunilo u oktobru prošle godine, kada je Islam osvojio titulu u borbi sa bivšim šampionom Čarlsom Oliveirom.

image
VV inauguration
banner