Sport

"Grmljavina" u Las Vegasu – Todorović "završio" Amerikanca za novu pobedu u UFC-u

Duško Todorović, jedan od najboljih srpskih MMA boraca, na UFC-u u Las Vegasu je došao do spektakularnog nokauta protiv Amerikanca Džordana Rajta.

Duško „Grom“ Todorović vratio se na pobedničku stazu u UFC-u u velikom stilu.

U poslednje četiri borbe, Todorović je pretrpeo tri poraza, pa mu je atraktivna pobeda ove večeri u Las Vegasu, protiv borca koji ima sličan skor, udahnula novi život u najvećoj MMA organizaciji.

Borba u Nevadi nije pošla po planu srpskog borca i njegovog tima.

Todorović je pokušao odmah da ide na obaranje, ali je Rajt odbio prvi napad srpskog borca i brzo se našao u dobroj poziciji – došao je do prvog rušenja, diktirao je tempo, imao potpunu kontrolu i zadao nekoliko dobrih udaraca.

Amerikanac je ubedljivo dobio prvu rundu, a Todoroviću je zvono pružilo priliku za iskupljenje.

Todorovićev povratak u borbu je bio spektakularan!

Potpuno je zaboravio na prvu rundu, ušao u drugu rundu kao u novi meč i promenio taktiku – sada je uneo "grmljavinu" u oktagon.

Kombinacije, snažni udarci – u telo i glavu, kolena... Rajt se borio da ostane na nogama i potpuno je neverovatno šta je Amerikanac sve izdržao na startu druge runde.

Todorović i Rajt su bili iscrpljeni, ali je srpski borac išao i preko svojih granica pošto je video da je Rajt uzdrman i video je priliku da završi meč pre isteka druge runde.

Todorović je srušio Rajta na pod, a posle serije snažnih udaraca, sudija Kris Tonjoni je prekinuo borbu.

Nakon što je došao do daha po završetku meča, Todorović je odao priznanje protivniku

"Odbio je sve moje napade na startu. Pokušao sam samo da 'preživim oluju' i vratim se jači. Nisam do sada imao trenera ovde u Las Vegasu (zbog problema sa vizom, prim.aut.) i sada se videlo koliko mi znači u uglu. Planirali smo da borbu završimo na nogama, ali smo bili svesni da neće biti lako ako preselimo borbu u parter. Džordan je tvrd borac i znali smo da će biti ovo veliki izazov", rekao je Todorović nakon borbe.

Srpski borac je dobio i bonus od 50.000 dolara, pošto je njegova borba izabrana za borbu večeri.

Todorović je u Las Vegasu došao do 12. pobede u profesionalnoj karijeri (osme tehničkim nokautom), a ova će mu posebno značiti za nastavak karijere u UFC-u.

image
VV inauguration
banner