Sport

Sin čečenskog lidera Kadirova pobedio na debiju u MMA

Ali Kadirov, sin čečenskog lidera Ramzana Kadirova, pobedio u debitantskom nastupu u MMA i to nokautom u prvoj rundi

Mladi Ali, koji ima samo 16 godina, ostvario je prvu pobedu u takmičenju borilačkih veština pod nazivom ACA 150 u moskovskoj "CSKA areni".

On je došao do trijumfa nad Islamom Akbarovom nakon sjajne serije udaraca kojom je onesposobio protivnika i sudija je morao da prekine borbu.

Akbarov je u jednom trenutku prestao da pruža snažan otpor, nije štitio glavu i odluka arbitra bila je da nije više u stanju da se svesno brani.

Prethodno je Ali uspeo da se odbrani od pokušaja Akbarova, ali i da u nekoliko navrata odlično obori rivala.

Aliju Kadirovu iz ugla je pomagao nepobediva UFC senzacija Hamzat Čimaev, sa kojim je i trenirao.

Takođe, sarađivao je sa nekadašnjim prvakom Kodijem Garbrantom, a nedavno su se pojavili snimci da su gosti kod Kadirova bile zvezde poput Kamarua Osmana, Henrija Sehuda i Džastina Gejdžija.

"Od sveg srca čestitam svom dragom bratu, unuku prvog predsednika Čečenije, heroja Rusije Ahmada Kadirova, predstavniku Republičkog sportskog kluba Ahmat Aliju Kadirovu prvu pobedu na ACA 150 turniru", objavio je Čimaev.

"Debitujući u MMA u duelu sa Islamom Akbarovom u Moskvi, Ali je pokazao odlične borbene veštine i volju za pobedom savladavši protivnika u prvoj rundi. Ali, od srca ti želim dobro zdravlje, dalji uspeh u sportu! Probao sam i malo piva, bre! Ahmat sila! Alah je najveći!"

image
VV inauguration
banner