Sport

Šesta na svetu besnela zbog mlade Ruskinje: Ako to još jednom uradi, zvaću supervizora

Grkinja je uspela da slavi nakon preokreta, a možda i presudni detalj odigrao se u finišu drugog seta
Šesta na svetu besnela zbog mlade Ruskinje: Ako to još jednom uradi, zvaću supervizora© Twitter / printscreen / @BenRothenberg

Marija Sakari plasirala se u treće kolo Australijan opena, nakon što je savladala Ruskinju Dijanu Šnajder 3:6, 7:5, 6:3. Šesta igračica sveta je nakon preokreta stigla do trijumfa, ali i uz jednu situaciju koja je privukla posebnu pažnju.

Grčka teniserka se mučila protiv 18-godišnjakinje koja je 106. na VTA listi, a pred kraj drugog seta je preko glavnog sudije morala da preti Ruskinji da će pozvati supervizora.

Sakari je izgubila prvi set, da bi u drugom pri rezultatu 5:4 za grčku teniserku, Šnajderova nekoliko puta važne poene proslavljala glasnim uzvicima. No, to je Sakari smetalo, jer je verovala da je vikanje upućeno njoj.

Nakon što je dva presudna poena Šnajder osvojila da izjednači na 5:5, Sakari se iznervirala i reagovala kod sudije.

"Još jednom ako vikne prema meni...", rekla je Sakari sa reteći podignutim prstom, a sudija ju je prekinuo.

"Mislim da to nije bilo upućeno direktno tebi", rekao je sudija, ali Grkinja nije odustajala.

"A ne, ne, išla je prema meni. Još jednom ako to uradi, zvaću supervizora", odgovorila je ljutita Sakari, koja je izgleda pomalo uplašila mladu Ruskinju, Osvojila je naredna dva gema za izjednačenje na 1:1, a potom i treći set za prolaz u narednu rundu.

image