Sport

Šestorica Srba na Australijan openu u četvrtak - čekaju se Novak i Đere

Dosta predstavnika Srbije biće na terenima Melburn parka četvrtog dana turnira
Šestorica Srba na Australijan openu u četvrtak - čekaju se Novak i ĐereGetty © Clive Brunskill / Staff

Bliži se četvrti dan Australijan opena, a čak šestorica srpskih tenisera naći će se na terenima Melburn parka. Naravno, najviše pažnju budi meč Novaka Đokovića.

No, on će praktično završiti "srpski dan" na prvom grend slemu sezone, pošto će igrati u večernjem programu na "Rod Lejver areni" protiv Enca Kuakoa od oko 9.30 po srednjeevropskom vremenu.

Laslo Đere će u drugom kolu muškog singla igrati protiv Grigora Dimitrova, nekada trećeg igrača sveta, a taj okršaj je poslednji na "1573 areni" i igraće se oko sedam časova ujutro po našem vremenu.

No, Srbija će imati predstavnike i u dublu. Braća Ivan i Matej Sabanov će igrati prvi na terenu broj 17 protiv Tomislava Brkića iz Bosne i Hercegovine i Gonsala Eskobara iz Ekvadora.

Drugi meč na terenu broj 13 će igrati Dušan Lajović u dublu sa Rusom Aslanom Karacevom, a rivali su im 15. nosioci Eduar Rože Vaslen i Santijago Gonsales, francusko-meksička kombinacija.

Na kraju, Nikola Ćaćić će u dublu igrati u paru sa Ajsamm Ul Hak Kurešijem iz Pakistana i to protiv Portugalaca Fransiska Kabrala i Žoaa Souze. Taj meč je treći na terenu broj 15.

image