Sport

Amerikanka se "ispalila" - mislila da je pobedila, nije znala pravila

Uspela je da se plasira u treće kolo Australijan opena, ali nešto kasnije nego što je isprva pomislila
Amerikanka se "ispalila" - mislila da je pobedila, nije znala pravila© Twitter / screenshot / @wwos

Američka teniserka Danijel Kolins slavila je u drugom kolu Australijan opena protiv Čehinje Karoline Muhove, savladavši je posle preokreta 2:1 (6:7, 6:2, 7:6).

I ništa tu ne bi bilo naročito čudno da Amerikanka nije ostala zbunjena zbog pravila na prvom grend slemu u sezoni, pošto je mislila da je pobedila i pre nego što je to zaista bio slučaj.

Kolins će u narednom meču igrati protiv Elene Ribakine, Ruskinje koja nastupa za Kazahstan, aktuelne šampionke Vimbldona. No, 11 igračica na VTA listi imala je neobičnu situaciju na meču protiv Muhove.

Igrao se taj-brejk trećeg seta, kada je Kolins došla do prednosti od 7:3, nakon čega je počela da slavi, pomislivši da je meč bio završen. Međutim, prošlogodišnja finalistkinja Australijan opena očito je zaboravila na pravilo koje se tiče odlučujućeg seta.

Ono nalaže da se u taj-brejku odlučujućeg seta igra do 10 poena na razliku, a ne do sedam, kao što je to slučaj u ostalim setovima. Kolins je prvo počela da slavi, bacila je reket i krenula prema mreži, a onda je sudija morala da joj objasni pravila.

Amerikanka se nasmejala i vratila na teren, da bi na kraju i zvanično stigla do pobede rezultatom 10:6 u odlučujućem taj-brejku.

image