Sport

Direktor AO otkrio detalje Novakove povrede - ruptura od tri centimetra u zadnjoj loži!

Prvi čovek Australijan opena, Kreg Tajli, otkrio je detalje o povredi koja je mučila Novaka Đokovića u Australiji
Direktor AO otkrio detalje Novakove povrede - ruptura od tri centimetra u zadnjoj loži!Getty © Mackenzie Sweetnam

Đokovića je povreda lože mučila od turnira u Adelajdu ali je Novak redom izbacivao rivale u Melburnu, zbog čega su pojedini kritičari najboljeg svetskog tenisera doveli u pitanje istinitost povrede.

Prvi čovek Australijan opena, Kreg Tajli, govorio je o Novaku Đokoviću za "Sen Sportsdej" i otkrio da je srpski teniser imao rupturu zadnje lože od tri centimetra.

"Mnoge izazove je savladao Novak, ali niko ne može da dovede u pitanje njegov atleticizam. Momak kojeg sam video imao je rupturu mišića u zadnjoj loži veličine tri centimetra! Video sam snimke, doktori će reći istinu. Neverovatan je, izborio se sa svim veoma profesionalno", rekao je Tajli.

On je uveren da je Novak sposoban da igra na takvom nivou, uprkos povredi, zato što je fokusiran i vrhunsi pripremljen.

"Fokusiran je na sve što radi, svakog minuta. Šta jede, šta pije, šta radi, kako radi... Nikada ne 'puca' psihički šta god da radi. Prošao je mnogo toga da bi osvojio deseti Australijan open, a verujem da to niko neće ponoviti. Neverovatno dostignuće... On ima posebno mesto u istoriji Australijan opena", rekao je Tajli.

Najbolji teniser sveta će se u narednim danima oglasiti na društvenim mrežama, gde će objaviti snimke i objasniti situaciju sa povredom.

Uprkos svim preprekama, Đoković je dominantno došao do desete titule u Melburnu, izgubivši samo jedan set na čitavom turniru.

image