Sport

Barselona zainteresovana za Stefana Mitrovića, otac potvrdio glasine

Fudbalski klub Barselona zainteresovana je za srpskog fudbalera Stefana Mitrovića, saopštio je direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, što je potvrdio i Stefanov otac

Nije čest slučaj da klubovi sa ovih prostora mogu da se pohvale da je za njihovog igrača interesovanje pokazala Barselona.

Generalni direktor Crvene zvezde izjavio je da "Blaugrana" jedan od klubova koji su zainteresovani za talentovanog Mitrovića.

Zvezdan Terzić dodaje da je srpski klub već odbio ponude za Mitrovića.

"Stefan Mitrović je na spisku želja Barselone u letnjem prelaznom roku. Imali smo nedavno konkretne ponude od tri velika kluba za njega. U pitanju su cifre od kojih se zavrti u glavi. Nismo prihvatili jer je on u julu i avgustu prošle godine igrao za Radnički i Crvenu zvezdu, a po pravilima FIFA igrač u jednoj godini može da promeni tri kluba, ali da igra samo za dva. Nismo ga prodali samo zbog toga, jer ne bi mogao da nastupi za taj klub. Za Stefana imamo veliko interesovanje i odbili smo ponude od šest miliona evra", rekao je Zvezdan Terzić za domaće medije.

Interesovanje Barselone za Stefana Mitrovića potrvdio je fudbalerov otac.

"Da, Barselona nas je kontaktirala, kao i još nekoliko velikih klubova", napisao je Ivan Mitrović, otac fudbalera, na društvenim mrežama.

Stefan Mitrović se nedavno, prema Međunarodnom centru za sportska istraživanja, našao među deset najboljih mladih fudbalera na svojoj poziciji.

"Stefan Mitrović se istakao sjajnim partijama našeg kluba u Ligi Evrope, gde je postigao dva gola na dvomeču protiv Ferencvaroša, te je skrenuo pažnju Međunarodnom centru za sportska istraživanja iz Švajcarske, koji ga je uvrstio među najbolja leva krila."

image