Sport

Nema dovoljno dobrih reči da opišu Jokića – četvrti uzastopni tripl-dabl!

Najbolji košarkaš na svetu iz večeri u veče pokazuje sa kakvom lakoćom igra ovu igru, a to je učinio i protiv Minesote
Nema dovoljno dobrih reči da opišu Jokića – četvrti uzastopni tripl-dabl!© Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Denver nagetsi deklasirali su Timbervulvse rezultatom 146:112 u utakmici NBA lige koju je još jednom obeležio naš Nikola Jokić.

Momak iz Sombora crvenim markerom je po ko zna koji put podvukao da je glavni favorit da treći put uzastopno osvoji priznanje za MVP-ja regularnog dela sezone, ostvarivši četvrti uzastopni tripl-dabl.

Duel je završio sa 20 poena (8/10 iz igre), 12 skokova i 16 asistencija, za nešto manje od 28 minuta provedenih u igri.

Nikola je bio dvocifren u tri statističke kategorije po 95. put u karijeri, a čak deseti u poslednjih 12 nastupa.

Kada se uz to doda šest tripl-dablova koje ima u plej-of mečevima, jasno je da je već sada probio magičnu granicu od 100.

I koliko god da je navijače širom sveta navikao na svoje umeće, nekako uspeva da iznenadi svakim novim danom. Sada je to učinio tako što je novi podvig zabeležio za samo 18 minuta u prvom poluvremenu.

Time je došao do četvrtog najbržeg tripl-dabla u istoriji, a i u tom segmentu je najbolji jer je 2018. godine isto učinio za 14 minuta i 33 sekunde.

"Neverovatno je da je već u prvom poluvremenu imao tripl-dabl", rekao je trener Nagetsa Majk Maloun.

"Lebron radi stvari sa mnogo atleticizma, Nikola sa mnogo 'neatleticizma', ali jednako efektno", osvrnuo se Maloun i na Džejmsa, koji je tokom noći postao najbolji strelac u istoriji NBA lige.

Što se same utakmice tiče, ona je rešena već u prvoj četvrtini, u kojoj je "grumenje" postiglo skoro 50 poena. Na isteku 12 minuta Denver je već imao 30 razlike i bilo je jasno da će ostvariti trijumf. Maloun je imao mogućnost da dobro rasporedi minutažu i odmori Jokića.

Najefikasniji je bio Majkl Porter junior sa 30 poena, Eron Gordon je dodao 24, dok je Vlatko Čančar dodao 12.

Na drugoj strani, kod "vukova" su po 19 poena imali Entoni Edvards (7/11 iz igre) i Luka Garza koji je uhvatio i devet lopti.

Denver je nepobediv kada Jokić igra svoju igru, ima 19-0 kada on upiše tripl-dabl, pa ubedljivo vodi na tabeli Zapadne konferencije sa 38 pobeda i 17 poraza.

Minesota je osma sa učinkom 28-27.

Standings provided by Sofascore
image