Sport

Šamar za Denver, "džaba" im Jokić - Srbin opet briljirao, Orlando ipak slavio

Najkorisniji igrač NBA lige odigrao je još jednu odličnu utakmicu, ali osim Erona Gordona, nije imao dovoljnu podršku ostatka tima
Šamar za Denver, "džaba" im Jokić - Srbin opet briljirao, Orlando ipak slavio© Tanjug/AP Photo/John Raoux

Završen je prelazni rok u NBA ligi, a odmah po njegovom okončanju, navijači Denver Nagetsa dobili su priliku da vide da njihov tim baš i nije uspeo da se pojača onako kako su priželjkivali.

Uprkos novoj odličnoj partiji Nikole Jokića, tim iz Kolorada doživeo je poraz na gostovanju Orlandu, 13. timu Istočne konferencije - 104:115.

Medžik je slavio nakon što su tokom najvećeg dela meča imali vođstvo, a Jokić i saigrači nikako nisu uspevali da opravdaju ulogu favorita. Istina, Nagetsi su bili bez Džamala Marija, Našona Hajlanda i novog pojačanja Tomasa Brajanta, ali su doživeli neočekivan poraz, njihov tek 18. u sezoni.

Jokić je završio meč sa 29 poena, 12 skokova i šest asistencija. Izmakao mu je novi "tripl-dabl", ali je i u ovom meču uz Erona Gordona bio glavna snaga Nagetsa. Iako je Gordon imao čak 37 poena na svom kontu, ovaj fenomenalni dvojac nije imao podršku ostatka tima - samo je još Majkl Porter junior uspeo da postigne dvocifren broj poena (tek 12).

Sa druge strane, timska igra Orlanda rezultirala je da čak sedmorica igrača ostvare dvocifreni broj poena, a najbolji su bili Vendel Karter junior sa 19 i Kol Entoni i Bol Bol sa po 17 poena.

Standings provided by Sofascore

image