Sport

Real je svetski šampion: Kraljevski klub peti put slavio u finalu Svetskog klupskog prvenstva

Fudbaleri Real Madrida novi su osvajači Svetskog klupskog prvenstva
Real je svetski šampion: Kraljevski klub peti put slavio u finalu Svetskog klupskog prvenstvaGetty © Michael Steele / Staff

Kraljevski klub je u finalu igranom u marokanskom Rabatu savladao Al Hilal rezultatom 5:3 za rekordni peti trofej na ovom turniru.

Nakon što su u polufinalu eliminisali egipatski Al Ahli (4:1), u finalnoj utakmici ih je čekao nešto teži zadatak protiv šampiona Azije.

Španski klub je do prednosti stigao već u 13. minutu kada je Vinisijus postigao gol posle asistencije tek oporavljenog Karima Benzeme.

Pet minuta posle Federiko Valverde duplirao je prednost prvaka Evrope. Ekipa iz Saudijske Arabije je smanjila prednost u 26. minutu golom Muse Marege. 

U drugom poluvremenu je viđena još više golova. 

Karim Benzema u 54. i Valverde svojim drugim pogotkom u 58. minutu doneli su Real Madridu više nego ubedljivu prednost, da bi Argentinac Lusijano Vieto u 63. minutu samo ublažio prednost kraljevskog kluba.

Međutim, Real se nije tu zaustavio i u 69. minutu mladi Brazilac Vinisijus Žunior još jednom je matirao odbranu rivala, da bi Vieto novim golom u 79. minutu postavio konačnih – 5:3!

image