Sport

Petrić o novoj "frci" u srpskom fudbalu: Zvezda i Partizan se nikad neće dogovoriti

Trener Partizana komentarisao je najnovija dešavanja u srpskom fudbalu, a koja se tiču "večitog" derbija.
Petrić o novoj "frci" u srpskom fudbalu: Zvezda i Partizan se nikad neće dogovoriti© FK Partizan

Fudbaleri Partizana pobedili su Šerif u Moldaviji u Ligi konferencije, spremaju se za utakmicu u Superligi protiv Spartaka iz Subotice, a najaktuelnija tema je - termin predstojećeg "večitog" derbija.

U petak je najstala prava ujdurma oko dana kada će se igrati najveća utakmica srpskog fudbala, da li 1. ili 2. marta. Nakon objave Zvezde da će to ipak biti prvog dana narednog meseca, reagovao je Partizan, zahtevajući da termin ostane 2. mart, kao što je i najavljeno iz Superlige Srbije.

U čitavoj toj priči, našao se i trener Partizana Gordan Petrić, koji je uoči utakmice protiv Subotičana bio upitan o njegovom mišljenju oko novonastale situacije.

"Ne znam pravilnik, ali ono što mogu da vidim jeste da su se dva kluba javila. Ako Zvezda i Partizan odlučuju, nikad se neće dogovoriti. To je tragedija, da dva kluba ne mogu da se dogovore oko jednog termina. Ako Zajednica odlučuje, onda treba da kažu i gotovo."

"Nama znači jedan dan duže odmora, to je normalno, da se odmore. Ali to će možda da se desi Zvezdi sledeće godine. Ja ako budem sledeće godine i ako se slično desi, ja bih rekao da izađemo u susret ekipi koja je imala manje odmora", rekao je trener Partizana.

Šef stručnog štaba crno-belih istakao je da će Partizan igrati u bilo kojem terminu utvrđenom po pravilniku, bez obzira koliko vremena za odmor budu imali pre te utakmice.

"Ako ide u krug, nikad se Zvezda i Partizan neće dogovoriti. Ako već ne mogu, onda ima pravilnik i zna se šta sledi posle toga. Ako treba da igramo u sredu, igraćemo. Ako treba u četvrtak, igraćemo. Moramo da izađemo. Sad, da ne ide da jedni drugima ne daju. Slično je bilo u Kruševcu, ko odlučuje, sudija ili neko tamo. Ako sudija odlučuje, onda nema šta da se čeka", zaključio je Petrić.

image