Sport

Novak u Beogradu trenira bez bandaže, nastup u Dubaiju sve izvesniji

Pored dobrih vesti koje se tiču zdravstvenog stanja najboljeg tenisera sveta, on je najavio i konferenciju za medije koja će biti održana u Beogradu
Novak u Beogradu trenira bez bandaže, nastup u Dubaiju sve izvesnijiGetty © Graham Denholm / Stringer

Novak Đoković stigao je u Beograd i već počeo pripreme za nastup na turniru u Dubaiju, koji bi trebalo da bude sledeći na kojem će igrati.

Đoković je posle osvajanja Australijan opena pre tri nedelje, neko vreme proveo sa porodicom u Marbelji, potom odleteo u Milano na dodatne preglede, pre dolaska u Beograd.

U prestonicu Srbije stigao je i njegov kompletan stručni štab, pa su se tokom dana na terenima SC Novak na Dorćolu pojavili i kondicioni trener Marko Paniki, kao i fizioterapeut Marko Cimalja.

Đoković je, kako prenosi "Sportal", trenirao bez bandaže na butini leve noge, sa kojom je imao velikih problema u Australiji. Direktor prvog grend slema u sezoni Kreg Tajli otkrio je da je svetski "broj 1" igrao sa rupturom mišića od čak tri centimetra.

On je odradio trening na terenu sa betonskom podlogom i to na otvorenom, nije želeo da ide u balon, što je jasan znak da se priprema za Dubai.

Takmičenje u UAE na programu je od 27. februara do 4. marta i igra se za nagradni fond od 2.855.495 dolara.

Pre toga, Novak je otkrio da će u Beogradu održati konferenciju za medije, na kojoj će, između ostalog, govoriti o povredi, ali i o zahtevu da nastupi na turnirima u Sjedinjenim Američkim Državama, gde mu je zabranjen ulazak kao nevakcinisanom strancu.

Đoković je do sada pet puta trijumfao na ATP turniru iz serije 500 u Dubaiju, poslednji put 2020. godine.

image