Sport

Alkaraz: Đoković je kao teniski bog, nema nijednu slabu tačku

Donedavno najbolji teniser sveta je svestan ko s pravom zaslužuje da se nađe na prvom mestu ATP liste - Novak Đoković
Alkaraz: Đoković je kao teniski bog, nema nijednu slabu tačkuGetty © Quinn Rooney / Staff

Novak Đoković je ove sedmice započeo 376. nedelju na vrhu ATP liste kao najbolji teniser sveta, a na tu poziciju se vratio osvajanjem Australijan opena.

Srbin je tada svrgnuo mladog Karlosa Alkaraza, a španski tinejdžer je i pored gubitka prvog mesta svestan sa kime će ubuduće voditi bitku za čelnu poziciju.

Alkaraz zbog povrede nije igrao na Australijan openu, a pred nastup na turniru u Buenos Ajresu u superlativima je govorio o osvajaču 22 grend slem titule.

"Novak nema slabu tačku. Svaki udarac mu je fantastičan. Fizička spremnost mu je fantastična, mentalna snaga fantastična. On je kao bog i mnogo ga cenim zbog toga što je godinama na istom nivou, na vrhu. To je jako, jako teško i to pogotovo poštujem kod njega", rekao je Alkaras.

Uprkos tome, španski teniser se nada da će u narednom periodu uspeti da se vrati na vrh ATP liste.

"Proveo sam neko vreme na prvom mestu i sada mi je cilj da se tamo vratim. Daću sve od sebe na turnirima da se izborim za povratak na prvu poziciju."

Prva prepreka na tom putu biće mu srpski teniser Laslo Đere, sa kojim se sastaje u Buenos Ajresu.

"Uzbuđen sam što ću igrati u Argentini. Četiri meseca nisam igrao, samo sam trenirao i oporavljao se od povrede. Jedva čekam da ponovo zaigram, da se takmičim", poručio je Alkaraz.

Zanimljivo, Alkaraz će narednog ponedeljka imati veći bodovni zaostatak za Đoković nego ove sedmice, zbog toga što nastupa na turniru koji za trofej nosi 250 bodova, a njemu će biti obrisano 500 bodova osvojenih prošle godine. Tako će Đokovićeva prednost na vrhu ATP liste nesumnjivo porasti.

image