Sport

Bajern se nije dobro proveo u Menhengladbahu, trka za "salataru" sve dramatičnija

Šampionska trka u Nemačkoj postaje sve uzbudljivija, a aktuelni prvak Bajer nastavlja da "štuca" u domaćem takmičenju
Bajern se nije dobro proveo u Menhengladbahu, trka za "salataru" sve dramatičnijaGetty © Lars Baron

Fudbaleri Borusije razbili su u Menhegladbahu ekipu Bajerna i napravili najveće iznenađenje u 21. kolu Bundeslige, rezultatom 3:2.

"Menš" je odigrao veoma dobru utakmicu, potpunio nadigrao bavarskog giganta, ali i imao veliko olakšanje jer je od osmog minuta igrao sa igračem više.

Dajo Upamekano isključen je veoma rano kada je kao poslednji igrač napravio faul, iako deluje da je sudija prestrogo doneo odluku.

To je domaćin iskoristio i nekoliko minuta kasnije poveo preko Štindla, dok je Bajer do odlaska na pauzu smanjio i sa igračem manje.

Ipak, raspoložena Borusija dotukla je rivala u nastavku – Jonas Hofman je odličnu partiju krunisao pogotkom, a onda u finišu asistirao i Markusu Tiramu.

Do kraja, ekipa Julijana Nagelsmana uspela je samo da ublaži poraz preko Matajsa Tela.

Bajern je ostao prvi na tabeli sa 43 boda, jednim više i utakmicom više od Union Berlina. Klub iz prestonice sada ima priliku da se vrati na čelnu poziciju, ukoliko u nedelju savladaju Šalke.

Borusija Menhengladbah je sada osma sa 29 bodova.

U ostalim utakmicama Frajburg nije imao problema na gostovanju kod Bohuma (2:0), Štutgart je deklasirao Keln sa 3:0, dok je isti rezultat ostvario i Lajpcig protiv Volfsburga.

Standings provided by Sofascore

image