Sport

Lebron "morao" da izabere Jokića za "Ol-star" meč, Tejtum i Mičel doneli pobedu Janisovom timu

Srpski košarkaš Nikola Jokić ostvario je učinak od četiri poena, pet skokova, šest asistencija i dve ukradene lopte u "Ol-star" meču odgranom u Juti. Jokić je bio deo ekipe koju je sastavljao Lebron Džejms, a koja je na kraju poražena od tima Janisa Adetokumba sa 184:175
Lebron "morao" da izabere Jokića za "Ol-star" meč, Tejtum i Mičel doneli pobedu Janisovom timuGetty © Tim Nwachukwu

Spektakl, šou i egzibicije viđene su na susretu "svih zvezda" u Solt Lejk Sitiju.

Juta je bila domaćin ovogodišnjeg "Ol-star" vikenda, a najbolji košarkaši NBA lige nisu razočarali u glavnom događaju.

Tradicionalno, igrači sa najviše glasova publike, bili su kapiteni dve ekipe, a ponovo su to bili Janis Adetokumbo na Istoku i Lebron Džejms na Zapadnoj konferenciji.

Nakon uvodne ceremonije, kapiteni ekipa su na licu mesta birali saigrače, čime je dodatno začinjen šou program.

Lebron Džejms je tako, bar na papiru, izabrao znatno jači tim i delovalo je da će i peti put zaredom Lebron kao kapiten odneti pobedu u "Ol-star" utakmici.

"Kralj" je u startnoj postavi za saigrače imao Džoela Embida, Kajrija Irvinga, Luku Dončića i srpskog košarkaša Nikolu Jokića.

Klupu tog tima činili su Pol Džordž, Dieron Foks, Džulijus Rendl, Entoni Edvards, Džejlen Braun, Tajris Haliburton i Džeren Džekson junior.

Sa druge strane, Janisov tim sastavljen je bio od: Džejsona Tejtuma, Laurija Markanena, Donovana Mičela, Dža Morenta, Bema Adebaja, Demijana Lilarda, Demara Derozana, Džrua Holideja, Paskala Sijakama, Domantasa Sabonisa i Šeja Gildžijusa Aleksandera.

Nakon egal prve četvrtine, Janisov tim preuzeo je kontrolu u drugoj i trećoj, te tako stvorio osetnu razliku i na kraju upisao pobedu.

Delovalo je da su članovi ekipe grčkog košarkaša želeli pobedu više i bili znatno raspoloženiji.

Meč je obeležila i činjenica da su kapiteni Janis i Lebron, zbog povreda preventivno morali da propuste veći deo utakmice.

Srpski centar Nikola Jokić na parketu je proveo nešto više od 20 minuta, ostvarivši učinak od četiri poena, pet skokova, šest asistencija i de ukradene lopte.

Na pitanje novinara nakon meča, da li je iznenađen što je izabran tek na sedmom mestu, Nikola je imao više nego zanimljiv odgovor.

"Ne čudi me uopšte, ni ja sam sebe ne bih izabrao. Nisu ovakve utakmice za mene", izjavio je Jokić.

Janisov tim do pobede su vodili sjajni Tejtum sa 55 i Mičel sa 40 ubačenih poena. Lilard je sa klupe ubacio 26, a domaći košarkaš Markanen meč je završio sa 13 poena.

U redovima Lebronovog tima, istakli su se Braun sa 35, Embid i Irving sa po 32 i Haliburton sa 18 poena.

Ovogodišnji "Ol-star" vikend zvanično je završen, a naredni će se održati u Indijanapolisu.

image